Controverse om ‘Wilders-achtige’ uitspraak Ipenburg

Inge Ipenburg heeft veel commotie veroorzaakt met de uitspraken die ze maandag deed in de realityshow Atlas over collega-kandidaat Mimoun Ouled Radi. Ze heeft er veel kritiek op gehad. Dat was gisteren te zien in Shownieuws. Ipenburg ergerde zich aan Radi. “Ik vind het heel naar dat zo’n vooroordeel van kutmarokkaantjes – nutteloze mannen met korte lontjes die lullig tegen vrouwen zijn – nu door Mimoun, doordat hij de enige Marokkaan in ons gezelschap is, bevestigd wordt“, zei ze. 

Dat viel niet in goede aarde bij Radi, die de uitspraak pas in de tv-uitzending hoorde. “We zaten de hele dag op elkaars lip enzovoorts, dus ik kan me wel begrijpen dat ze geïrriteerd raakt van mij of van wie dan ook, maar ik vond haar uitspraak wel een beetje te ver gaan“, reageerde hij in de showrubriek.

Collega-kandidaat John Kraaijkamp heeft er met Radi over gebeld. “Ik zei: ‘Als ik het had gezegd, dan had je me voor mijn bek mogen slaan.’ Het is opgelost doordat we dus Inge uit het team hebben gemanipuleerd, dus was daar zoals ik het zeg de bron van het kwaad weggenomen.”

Ymke Wieringa denkt daar hetzelfde over. “Er worden de hele tijd van die statements gevraagd, maar zeg dan kutmarokkaantje in het gezicht van Mimoun. Ga niet achterbaks ruzie lopen maken.

Shownieuws-presentator Beau van Erven Dorens is geschrokken. “Ik vind dat nog mild, want dat is toch een hele, hele rare uitspraak?

Het is niet handig“, vindt ook Renate Verbaan. “Hij kreeg enorm veel reacties uit zijn omgeving en ook op Twitter. Ook de naam Inge Wilders kwam voorbij in zijn omgeving.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen