VARAgids: ‘Yolanthe gedraagt zich als koningin’

Yolanthe Sneijder-Cabau stelde volgens VARAgids wel heel strenge eisen aan een interview over haar TROS-show Stedenspel. Dat schrijft de televisiegids in haar uitgave. De VARAgids vond het merkwaardig dat het interview per e-mail moest en besloot Cabau daarop aan te spreken. “Dit interview moest onder strikte voorwaarden. Schriftelijk en zonder dat we iets mochten veranderen. De koningin en de RVD zijn makkelijker, zeg maar. Waarom is dat?“, vraagt de interviewer.

Cabau geeft uitgebreid antwoord op de vraag. “De afgelopen jaren zijn er meerdere interviews geplaatst in bladen en kranten die niet vanuit mij kwamen. Ook werden vaak mijn woorden en teksten totaal verdraaid of zelfs verzonnen! De enige manier om mezelf te beschermen is om te vragen mijn daadwerkelijke woorden te gebruiken.

Volgens Cabau was het niet makkelijk om onder toeziend oog van de media op te groeien. “Ik heb door vallen en opstaan geleerd hoe met bepaalde situaties om te gaan. Ik was pas zestien jaar toen er al van alles over me werd geschreven. Ik was knap, lelijk, te dik of te dun.”

Ik was veel naïever, heel open en vertrouwde iedereen blind. Hoewel ik nog steeds goed van vertrouwen ben en mijn familie mij een open boek noemt, heb ik door de jaren heen wel geleerd om beter om te gaan met bepaalde situaties binnen dit vakgebied.”

Stedenspel is sinds vorige week weer te zien op kinderzender Zapp. De afleveringen zijn al een tijdje opgenomen, maar worden nu pas uitgezonden.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen