Directeur Dick Molman weg bij SBS-eigenaar Sanoma

Dick Molman, de grote baas van Sanoma die samen met John de Mol de tv-zenders van SBS kocht, stopt als directeur van de Nederlandse tak van het Finse mediabedrijf. Dat heeft een woordvoerder vandaag bekendgemaakt. Molman gaf in februari toe te veel te hebben betaald voor het noodlijdende SBS. “Het is absoluut niet gemakkelijk om van zo’n geweldig bedrijf terug te treden. Toch geloof ik dat dit de juiste stap is, zowel voor mezelf als voor Sanoma“, zegt hij nu.

Molman heeft 38 jaar bij Sanoma gewerkt, waarvan de laatste zeven jaar als algemeen directeur. “In algemene zin vind ik dat elke CEO-zetel na een bepaalde periode nieuw bloed nodig heeft om een fris perspectief te krijgen. Daarnaast zijn de afgelopen zeven jaren zeer intens geweest. Daarom ben ik op zoek naar een nieuwe balans tussen werk en privé.

Sanoma-president Harri-Pekka Kaukonen wil later dit jaar een opvolger benoemen. “We zijn nu begonnen met de zoektocht naar een opvolger die de managementcapaciteiten heeft die nodig zijn voor een vernieuwd Sanoma.

Een van de belangrijkste taken zal zijn om door te gaan met een grondige portfolio-analyse om Sanoma verder te kunnen uitbouwen rond gekoesterde merken die in staat zijn in een multi-channel en digitale mediaomgeving te excellereren.”

Volgens experts had Molman, die tweederde van de aandelen van SBS kocht, tijdens de onderhandelingen te weinig tv-kennis en was hij te gretig.

Eerder dit jaar moest SBS-baas Georgette Schlick het veld ruimen. Recent werd ook SBS 6-leider Remko Terlouw de laan uit gestuurd.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen