Recordbrekende Beyoncé-docu geen hit in Nederland

Foto: RTLDe veelbesproken documentaire Life is but a Dream over Beyoncé Knowles brak in de Verenigde Staten een tien jaar oud kijkcijferrecord, maar was zaterdag op Nederland 3 minder succesvol. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Op de vooravond van Beyoncé’s optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam wist Life is but a Dream een publiek van 271.000 kijkers te boeien. Daarmee was de door BNN uitgezonden documentaire de nummer zes in haar tijdslot.

De Beyoncé-docu wist wel bijna de grote SBS 6-show The Next Pop Talent te verslaan. Dat programma, een regelrechte kijkcijferflop, noteerde met 293.000 kijkers een nieuw laagterecord.

De Amerikaanse tv-zender HBO trok 1,8 miljoen kijkers met Beyoncé. Daarmee was het haar meest bekeken documentaire is tien jaar.

Ter vergelijking: Life is But a Dream deed het bijna drie keer zo goed als de HBO-hitserie Girls, door Nico Dijkshoorn omschreven als ‘de beste serie ooit’.

Beyoncé geeft in de documentaire een inkijkje in haar leven. Zo spreekt ze onder meer over de breuk met haar vader. “Het was verschrikkelijk, een heel moeilijke tijd, maar er was geen andere weg.”

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen