Magere cijfers voor muziekshow Jeroen van der Boom

Geplaatst op Sun 14 Apr 2013 om 11:30


De kijkcijfers van zaterdag 13 april 2013 (SKO)

De muziekshow De Beste Liedjes Van van Jeroen van der Boom heeft een mager bekeken première achter de rug. Er stemden zaterdag op de late avond 354.000 mensen af op de SBS 6-show. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Beste Liedjes Van was te zien na Hart van Nederland, dat een publiek van 686.000 kijkers wist te boeien. Na afloop van de muziekshow wist een herhaling van Piets Weerbericht meer kijkers te boeien. Daar keken 364.000 mensen naar.

Op prime time stelde SBS 6 zwaar teleur met de start van de live shows van The Next Pop Talent. De talentenjacht zette met 325.000 kijkers bijna een nieuw laagterecord neer. Aansluitend deed Drekwerk het met 653.000 kijkers juist weer redelijk goed.

De grote winnaar op prime time was de Linda de Mol-show Weet Ik Veel, dat met 1,7 miljoen kijkers wel haar minst bekeken aflevering tot nu toe. De nummer twee op prime time was Openings Rijksmuseum met 1,2 miljoen kijkers op Nederland 2.

Het nieuwe seizoen van RTL Woonmagazine begon op RTL 4 met 618.000 kijkers in de vroege avond.

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.953.000
02. Weet Ik Veel (RTL4) 1.674.000
03. Studio Sport Eredivisie (Ned1) 1.633.000
04. Kassa (Ned1) 1.229.000
05. Opening Rijksmuseum (Ned2) 1.151.000


06. Aaf (RTL4) 1.095.000
07. Journaal 18:00 (Ned1) 1.035.000
08. EenVandaag (Ned1) 978.000
09. Half acht nieuws (RTL4) 972.000
10. Golden Oldies (Ned1) 936.000


11. Grote Improvisatieshow (RTL4) 922.000
12. Langs De Leeuw (Ned1) 837.000
13. Rijksmuseum in 100 voorw (Ned2) 782.000
14. Nieuwsuur (Ned2) 746.000
15. Hart van Nederland (SBS6) 686.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. Ned1 / 19.9%
2. RTL4 / 18.6%
3. Ned2 / 10.4%
4. SBS6 / 7.2%
5. RTL7 / 5.0%


6. Vero / 4.5%
7. NET5 / 4.3%
8. Ned3 / 3.2%
9. RTL8 / 2.0%
10. RTL5 / 1.9%


11. Discov / 1.3%
12. Comedy / 1.1%
13. Nick / 0.8%
14. TLC / 0.7%
15. N.geog / 0.4%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 33,5%
2. RTL Nederland 27,5%
3. SBS Groep 16,0%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)
11. Discov / 1.3%
12. Comedy / 1.1%
13. Nick / 0.8%
14. TLC / 0.7%
15. N.geog / 0.4%
Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 33,5%
2. RTL Nederland 27,5%
3. SBS Groep 16,0%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


66 Reacties op “Magere cijfers voor muziekshow Jeroen van der Boom”


 1. gtstfites

  vanmiddag lekker de wedstrijd van het jaar bekijken:
  PSV – Ajax

 2. Anonymous

  Jammer! Het is ene leuk programma. Ik snap de vertrouwen van SBS voor Jeroen niet. Hij kan helemaal niks, niet zingen en niet presenteren

 3. Badslipper

  Logies dat SBS 6 lijkt net net de NS zeggen dat een programma om 23.00 komt en dan pas een kwartier later beginnen wel een leuke show

 4. Laurens

  Het begon pas om 23.20 uur. Bijna geen reclame voor gemaakt.
  Lovende reacties, dus gaat nog wel groeien. Wellicht om 21.30 uur?

 5. davy

  Het was een fantastisch programma en heeft misschien ook geen gigantische kijkcijfers nodig. Het is een “Freak”programma voor Jeroen van Der Boom (die zich zeker heeft overtroffen hierbij) en het wordt voor bijna niks gemaakt. Hij zei ook zelf dat hij persé op dit tijdstip wilde en normaliter is voor 23:20 (want het begon later dan dat het in de gids stond) 324 duizend kijkers uiterst aardig.

  Ik moet zeggen dat met dit programma SBS 6 zich wel heeft overtroffen op het gebied van muziek programma’s ik vond het erg leuk en had ook niet het “mainstream” gehalte dat ik verwacht had. Nu ben ik alleen benieuwd hoe het mij gaat bevallen met een rene froger, alhoewel ik daar ook extreem benieuwd naar ben geworden.

 6. ...

  Geen zin in Paul de Leeuw, geen zin in Weet ik Veel, en toch ook wel een beetje nieuwsgierig naar de liveshow van TNPT, maar wat een bizar slechte show.

  Ja, het is de eerste liveshow van Do en Yes-r, maar simpel vragen van je kaartjes oplezen, zonder emotie, maar alleen met die enorm irritante, overdreven, nep glimlach op je gezicht kan echt niet hoor, Yes-R. En dan ook de reacties van die kandidaten, ook zo nietszeggend. Constant doorgaan op hetzelfde dingetje, bij Single Ladies bijv. Het ongemakkelijke droop er van af en de ongeïnteresseerd met de onervarenheid was nog erger. Tenenkrommend om te zien, gelukkig hield Do zich nog een klein beetje staande. De juryleden ga ik niet eens over beginnen, die zouden zich ook echt dood moeten schamen voor dit project.

  Dan de oplossing voor de liveshows hoe je mensen door kan laten gaan. De seconden worden punten, en van de publieksstemmen gaan er 600 (#1) tot 50 punten (#12) naar de bijbehorende kandidaat. Resultaat? Bij de laatste 5 ‘een spanning’ creëren die er totaal niet is, want iedereen die een beetje kan rekenen had allang door wie er wel nog door zou gaan en welke vier weg zouden vallen. Poehee, wat een spanning en sensatie.

  Dat Freshkid weer de ster was en de meest populaire geeft ook nog eens aan hoe doorgestoken kaart deze show is. Voor iemand die schijnbaar veel op details let van zn shows, is dit wel een van de meest waardeloze producties van de laatste tijd uit de Talpa stal, en daar zijn er toch echt al een paar van verschenen.

 7. davy

  Overigens moet SBS 6 dit juist niet eerder zetten. Dit programma is perfect voor de late avond en heeft een bepaalde doelgroep die dit aanspreekt ik denk dat dit programma niet werkt voor het grote publiek om bijvoorbeeld half 9 of half 10. Ik denk juist dat het om 23:00-23:30 helemaal perfect staat.

 8. Marc

  Whahaha, Jeroen vd Boom is een gegarandeerde flop. Beste flopshow is een betere titel. Het weerbericht trekt nog meer kijkers…

 9. Justme

  Bijna geen reclame voor gemaakt? Hallo, wake up! De hele week Jeroen met piano, Dean, Geroge en Froger voorbij zien vliegen.

 10. Brian

  Opvallend dat Drekwerk zo goed scoort op een zaterdagavond. Terwijl iedereen wat kijkers inlevert wint Rob er juist opnieuw. Nu ruim een verdubbeling met de eerste aflevering. Bijzonder, maar SBS6 is denk ik wel een beetje blij.

 11. Mediaman

  @ badslipper, wat is rtl dan? De fyra? Die beginnen elke dag tegenwoordig later met programma’s omdat gtst om 20:10 begint.

 12. T.E.D.

  En niemand over de uiterst aardige en de elke week groeiende scores van drekwerk ;-)

 13. extreem kansloos

  drekwerk scoorde goed denk ik door de begrafenis/uitvaart

 14. tiffany

  NL1 op zaterdag weer de grootste !

 15. Robin D.

  Je verwacht toch geen miljoen kijkers om 23:00 voor zo’n muziekshow? Beetje stemmingmakerij weer.

 16. iVon

  @Mediaman, dat GTST begint om 20:10 is gebruikelijk/normaal op de vrijdag en de laatste tijd ook op de woensdag. Kijkers naar deze soap weten dat inmiddels of zijn het gewend. Overige dagen beginnen ze gewoon op tijd. De vergelijking met de NS/Fyra gaat niet helemaal op, bovendien die laatste rijdt helemaal niet.

  Wil overigens niet zeggen dat dit niet knap irritant is. Vooral nu, mijn gezinsleden kijken ook graag naar Flikken Maastricht op de vrijdag. Daar mis je dus steeds het begin van.

  Maar ja, reclame inkomsten bij de CO is nou eenmaal belangrijker. Een antwoord/ uitleg op de vraag waarom, irritatie bij / van de kijker, krijg je dus ook niet van RTL.

 17. Justme

  Inderdaad, de keuze om achter de schermen van crematorium te filmen scoort. Mysterie en de dood; goed voor de cijfers.

 18. max

  Alle negatievelingen mogen weer los op de show van SBS, maar de show met Waylon was top! Was verrast door het duet met Herman van Veen! Volgende week zeker weer!

 19. Anonymous

  leuk wsylon gisteren
  gelijk het beste gehad. nu weer naar rene froger en gerard.joling. offf

 20. jeez

  Heb een stuk gekeken van Pop Talent live, wat een drama. Yes-R die in gesprekjes met de kandidaten een vraag opleest en meteen na het stellen van de vraag alweer op zn kaartje kijkt wat de volgende vraag is. (en dus helemaal niet naar het antwoord luistert)
  En die flop jury ook, ‘wat een show! geweldig!’ bleven ze maar roepen, haha.

 21. @TVRatingsUK

  Last night’s #BritainsGotTalent peak of 13.03m with @ITV +1 is higher than the peak of last year’s X Factor final!

 22. Martijn

  Magere cijfers, maar wel een goed programma!

 23. @TVRatingsUK

  En The Voice 7m voor de duidelijkheid.

 24. caro

  325.000 kijkers voor een hele dure liveshow prime time…..
  ai, dat doet zeer!

 25. Anonymous

  De BBC weet tenminste hoe je een show moet neerzetten. The Voice op RTL is daar amateuristisch bij. Helemaal met gedrochten als Gordon en Ali B

 26. Leo

  Wat een flop.
  Programma heeft NIETS met SBS te maken.

  Vind je het gek dat kijkers massaal afhaken? Waar staat die zender nu nog voor???
  Als je echt denkt met een zeer slap aftreksel van IDOLS (inmiddels ook al weer bijna 10 jaar oud..) een zender te ‘bouwen’, tja…

 27. Anonymous

  Gordon is natuurlijk X-factor maar dat is ook een wanproduct van de eerste orde. Dat mag floppen met 600.000 kijkers

 28. morreion

  Even over KASSA, waardeloos!! Het item over UWV werkbedrijf werd er doorheen gejast ( zoveel tijd hebben we niet ) terwijl dat Urker visserskoor minuten lang mocht kwelen, een aanfluiting! En Brecht, laat je gasten eens uitspreken, zeer, zeer slecht.

 29. Mediaman

  @ justme, Laurens heeft gelijk, er zijn wat reclames voorbijgekomen maar sbs zend redelijk weinig promo’s uit op de goede tijdstippen en ze maken te weinig promotie voor nieuwe programma’s. Laat ik de problemen van sbs nu voor eens en voor altijd kenbaar maken en hopen dat ze er iets mee doen. Het ligt niet aan de presentatoren, want hoezo is een Beau op rtl wel leuk en word the Voice 1 een succes met Jeroen? Ook aan de programma’s ligt het niet. EDN was op sbs een flop geweest en TNPT en BZET weer een succes op rtl. Dus ook daar ligt het probleem niet. En bovendien werken er maar een handje vol mensen aan deze programma’s. Deze shows worden dus vaak door dezelfde mensen gemaakt. Vaak hoor je dus mensen zeggen dat ze een programma bagger vinden. Wat dus raar is en te vergelijken met het volgende. De cake van de AH vind je bagger maar die van de c1000 vind je super. Terwijl het eigenlijk van dezelfde producent komt, maar dan in een ander jasje. Het probleem bij sbs is vastigheid. De npo en rtl creëren dit wel voor de kijker. Als je npo roept dan zegt het volk: Pauw en Witteman, DWDD, eenvandaag, blik op de weg, opsporing verzocht, spoorloos BZV etc etc. Roep je rtl dan zegt het volk: GTST, koffietijd, boulevard, editie nl, Vi, IHVH, The Voice, LFY etc etc. Roep je sbs dan zegt men Hart van Nederland. De rest van de titels komt na 1 seizoen niet meer terug of word voortijdig van de zender gehaald. Tv moet je vergelijken met het leven. Mensen willen vastigheid en structuur. Als je moet kiezen tussen een baan waar je 10.000 per maand kunt verdienen maar niet bekend is voor hoelang of 1900 voor drie jaar dan kies je altijd voor het laatste. Omdat je dan weet wat je hebt. Bij sbs weet je niet wat je hebt. Je wilt als kijker naar de klok kunnen kijken, zien dat het 20:00 uur is, de tv aanzetten en gelijk naar het journaal kunnen kijken of naar GTST. En daar ligt het probleem van sbs. Als je een ineens een sterke woensdag (dokter tinus en de lijfshow) in handen hebt dan zorg je ervoor dat je die behoud en dan ga je niet de lijfshow naar de zaterdag verplaatsen omdat je o zo graag een succes op de zaterdag wilt hebben. Als HVNL elke avond dik een miljoen scoort dan ga je niet ineens het programma veranderen omdat het “anders” moest. Want dan loopt de kijker weg. Wat sbs moet doen is weer een soort structuur gevoel bij de kijker creëren. Programma’s kunnen nog steeds groeien, dat bewijst drekwerk. Dus kom maar met een tweede seizoen over een half jaar. Zo slecht was de showbizzquiz niet, dus kom maar met een 2de seizoen. Dokter Tinus en de lijfshow gewoon weer op woensdag. Probeer met shownieuws weer de scoops te pakken waardoor er weer 8 tot 900.000 man naar gaan kijken. Waardoor je nieuwe programma’s aan een groter publiek kunt promoten. En doe iets aan de vooravond en middag. Ga smiddags programma’s herhalen en kort dat tellsell in. Paar leuke Amerikaanse comedys in de namiddag. En wat meer eenmalige grote shows. Domino day is een landen project. Probeer dat weer nieuw leven in te blazen met hulp van sponsoren. En de nationale test achtige programma’s. Want zulke klappers maakt sbs ook niet meer. Kortom geen paniek maar structuur.

 30. TVkijker34

  RTL5, ooit als 2e CO in de markt gezet, staat als laatste rij!

 31. Matt

  Zelden zo’n onzin gelezen als hierboven!
  Maar ja, de beste stuurlui staan aan wal.

 32. Sandertje

  Wat wil je met die troep die ze op dit moment op tv brengen.

 33. Anonymous

  Van Aaf en Improvisatieshow krijg je toch een partij jeuk van aan je fallus

 34. Roselien

  Het was een leuk progama ,en ik vind juist dat Jeroen het goed gedaan heeft.
  Voor mij mag het ook eerder beginnen.Of het mag ook op de vrijdag tegenover x factor .Waylon was top.Ik hoop dat dit een succes wordt voor sbs.En dat zeg ik als grote rtl fan.

 35. Roselien

  Nou Mediaman heeft wel een punt hoor.Maar ja Talpa is bezig progama,s uit te proberen op sbs vandaar dat er geen vastigheid kan komen.

 36. An- Marrel

  Nou ik heb echt niet met sbs 6 maar ik zie dat ze heel hard hun best doen
  Hart van Nederland en shownieuws winnen steeds meer kijkers .En het progama
  van gisteren met Jeroen was top.Sbs mag echt reclame gaan maken voor dit progamma want hij is steengoed.Alleen mag het wat eerder beginnen.

 37. Mundus

  Genoten van Paul de Leeuw gisteravond. Hij lijkt de laatste twee shows veel ontspannnener dan voorgaande afleveringen. Nu de eindstreep in zicht is, lijkt hij minder geforceerd leuk te doen om de kijkcijfers op te krikken. de druk lijkt van de ketel af sinds hij gezegd heeft geen zaterdagavondamusement meer te gaan doen. Zoals hij zelf zei: ” Mijn manier van zaterdagavondtelevisie maken is niet meer van deze tijd”. Jammer, juist de relaxte sfeer van de afgelopen twee shows bewijzen het tegendeel. Helaas denkt het miljoenenpubliek dit niet, maar voor mij blijft hij op deze ontspannen manier tóch de beste !

 38. Annabel

  Nou ik hoop dat de mensen van sbs alle comments hier lezen.Want niet allemaal zijn negatief.En het progama van gisteren met Jeroen ,wat een verrassing.De mensen die hier negatief commentaar leveren.Hebben het progama niet gezien.
  Het is zo leuk.Als sbs 6 het goed promoot hebben zij goud in handen.

 39. Jeroen

  Mediaman maakt wel wat punten Matt. Bij SOS6 weet je nooit of je programma volgende week nog te zien is. Kun je net zo goed niet kijken.

 40. daan

  ik vond het een leuk programma alleen jammer dat Jeroen niet echt alles achter de piano deed. Je hoorde de toetsen maar zijn vingers deden niets

 41. Diana

  Vrijdag x factor gtst begint dan zeker 20.20 om kijkcijfers aan xfactor te geven echt te zielig voor woorden ik ben ook klaar met gtst het is zo saai en er gebeurt niks meer spannends flikken maastricht 1 aflevering is al spannend na 5 dagen gtst. Ja, gtst de kijkcijfers zitten goed maar als het mooi weer wordt dan zakken de kijkcijfers al helemaal

 42. Diana

  Ik bedoel 1 afl flikken maastricht is spannend en gtst kan niet spannend zijn in 5 afleveringen!

 43. Anonymous

  Herman van veen was te gek
  Lekker nieuws dit
  Over live show popster heb je het niet ?
  Maar wel zeiken over een leuk gemaakt muziek programma
  JEROEN is niet keuze
  Maar het zag er mooi uit
  Klonk als een klok complimenten

 44. JaJa

  Diana schrijft: “Vrijdag x factor gtst begint dan zeker 20.20 om kijkcijfers aan xfactor te geven echt te zielig voor woorden.”

  Sorry hoor, maar je verzint iets wat dus niet gaat gebeuren en dan verklaar je het vervolgens als ‘te zielig voor woorden’. Zo kan ik ook wel bezig gaan met zelf dingen verzinnen om die vervolgens af te schieten.

  X Factor gaat waarschijnlijk rond 20.40 uur beginnen. Dat is de tactiek van rtl. Waarom zou het ineens om 20:20 beginnen? Gaat het nieuws dan korter? Of is gtst ineens nog maar 13 minuten plus een reclameblok?

  Denk eens na…

 45. JaJa

  Oh, ik moet zelf nadenken zie ik… excuus Diana.

 46. DENNI$

  1e liveshow van Pop Talent viel me een beetje tegen. Drekwerk was wel weer leuk. Goed programma!

 47. The Best

  iemand die me kan helpen???
  ik zoek dit nummer !!!

  https://www.facebook.com/photo.php?v=213090255469943&set=t.100003611762775&type=3&theater

 48. Annabel

  O,Diana GTST mIkt op 1 miljoen kijkers ze scoren nu elke dag boven de 1,7 miljoen.Als het net het mooie weer 1,3 wordt zijn ze ook blij.En je voorspelde tijden kloppen voor geen meter.

 49. rоt op

  @The Best Rot eens dоοd met je gespаm overal, lamzаk! Ga iemand anders pesten.

 50. Justme

  The best: i. Ga lekker ergens anders facebookvrindjes zoeken!

 51. Blue

  Ik vond het een leuke programma. Waylon was super. Mooi duet ook van Boom en Waylon

 52. A.M.

  Het was een erg leuke show met Jeroen, Waylon en niet te vergeten Herman van Veen.Alleen mag het voor mij wel iets vroeger op de avond. Drekwerk was ook erg interessant om te zien hoe het er in het begrafeniswezen aan toe gaat.

 53. Okeeuj

  Geweldig programma van Jeroen vd Boom! Kijkcijfers zijn het niet waard.

 54. Anonymous

  Toch weer wat nieuws
  Op muziekvlak
  Goed gedaan Sbs 6
  Kunnen we niet vaak zeggen
  Wat is die Herman toch een held

 55. Els de wit

  Weet iemand waar dit programma
  Opgenomen wordt .
  Ik hoor Panama in Amsterdam
  Ziet er wel gezellig uit

 56. Anonymous

  Zo’n dure liveshow als the next poptalent en dan 325.000 kijkers,dat kan toch niet. Ze kunnen beter al vanaf volgende week films uitzenden.

 57. Eerlijk

  Geen zin in Paul de Leeuw, geen zin in Weet ik Veel, en toch ook wel een beetje nieuwsgierig naar de liveshow van TNPT, maar wat een bizar slechte show.

  Ja, het is de eerste liveshow van Do en Yes-r, maar simpel vragen van je kaartjes oplezen, zonder emotie, maar alleen met die enorm irritante, overdreven, nep glimlach op je gezicht kan echt niet hoor, Yes-R. En dan ook de reacties van die kandidaten, ook zo nietszeggend. Constant doorgaan op hetzelfde dingetje, bij Single Ladies bijv. Het ongemakkelijke droop er van af en de ongeïnteresseerd met de onervarenheid was nog erger. Tenenkrommend om te zien, gelukkig hield Do zich nog een klein beetje staande. De juryleden ga ik niet eens over beginnen, die zouden zich ook echt dood moeten schamen voor dit project.

  Dan de oplossing voor de liveshows hoe je mensen door kan laten gaan. De seconden worden punten, en van de publieksstemmen gaan er 600 (#1) tot 50 punten (#12) naar de bijbehorende kandidaat. Resultaat? Bij de laatste 5 ‘een spanning’ creëren die er totaal niet is, want iedereen die een beetje kan rekenen had allang door wie er wel nog door zou gaan en welke vier weg zouden vallen. Poehee, wat een spanning en sensatie.

  Dat Freshkid weer de ster was en de meest populaire geeft ook nog eens aan hoe doorgestoken kaart deze show is. Voor iemand die schijnbaar veel op details let van zn shows, is dit wel een van de meest waardeloze producties van de laatste tijd uit de Talpa stal, en daar zijn er toch echt al een paar van verschenen.

 58. Nadine

  Heerlijk programma. Echt genieten. Ik mis dit soort muzikale programmas. Jeroen van der Boom is echt een aanwinst. SBvoor mij mag je dit iets vroeger uitzenden. Misschien staat of valt dit programma met de gast. Waylon en Herman helemaal top.

 59. Anonymous

  \flut programma.

  heeft niets met SBS te maken..

 60. Peter

  De herhaling vorige week van wie ben ik scoorde meer kijkers…

 61. Anja

  Was wel een aardig programma , maar die toneel stukjes van Jeroen zijn de boosdoener, niet doen alsof je vraagt of iemand de melodie herkent maar gewoon zeggen dat je samen hebt gerepeteerd en dat je het een leuk lied vind.

 62. Suzanne

  Ik vond het erg leuk en ga volgende keer zeker weer kijken!!

 63. RTL Inside

  flut programma, weer een imitatie van wat er al is geweest dus niet nieuw.
  Zoals zo veel programma’s goedkope imitaties zijn bij SBS, gewoon zielig.

 64. Sander

  Sabotage: 199.000 kijkers. Enorme terugval in kijkers!

 65. Anonymous

  @ Anja Helemaal mee eens. Dat was echt irritant omdat duidelijk aan alles was te zien dat het van te voren was gereperteerd. Logisch en niet erg maar zeg dat dan gewoon.

 66. Peter

  Ik wist niet eens dat dat programma zou komen.
  zeker niet belangrijk om reklame te maken voor dat programma.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.