Jeroen wilde muziekshow per se op late avond

Jeroen van der Boom wilde zijn zaterdagshow De Beste Liedjes Van per se op de late avond hebben. Dat vertelt de zanger in TROS Kompas. Van der Boom kwam op het idee voor het programma tijdens de opnames van de TROS-show De Beste Zangers Unplugged. “Na afloop zei iemand tegen me hoe natuurlijk het overkwam. Waarna we ons realiseerden dat een late night-muziekshow, zoals die overal ter wereld wordt uitgezonden, er in Nederland niet is“, zo vertelt hij.

Daarop ging Van der Boom gelijk aan de slag. “Ik heb iets gemaakt waarvan ik vind dat het tot nu toe ontbrak op de Nederlandse televisie. Een programma dat ik zelf aan zou zetten om lekker van te genieten. Het moest wat mij betreft laat op de avond, want zo doen ze dat in Amerika, Engeland en Duitsland ook.”

Over het algemeen zijn de budgetten voor de late avond lager. “Ik heb er daarom samen met producent FTV ook veel in geïnvesteerd en werk met mijn eigen band. Het heeft daardoor een enorm hoge standaard gekregen.”

Van der Boom is nu met twee shows te zien op SBS 6. “Het is geen geheim dat SBS 6 momenteel onder druk staat. Ook voor mij is de druk daardoor hoog, met een prime time-programma op de vrijdagavond als Bloed Zweet en Tranen, waar alle ogen op gericht zijn, maar ook met dit programma natuurlijk.”

Gaan deze shows SBS 6 redden? Ik weet het niet, daar kun je geen peil op trekken. Wat ik wel kan doen, is zorgen dat ze tot in de puntjes kloppen en kwalitatief hoogstaand zijn, zodat niemand kan zeggen dat het slechte televisie is.”

De tweede De Beste Liedjes Van is vanavond te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen