Linda de Mol vond het tijd voor nieuwe show

Foto: Roy BeuskerLinda de Mol heeft bijna 5,5 jaar lang alleen maar Ik Hou Van Holland en Miljoenenjacht gepresenteerd voor RTL 4, maar sinds kort is ze te zien met de nieuwe show Weet Ik Veel. En dat werd tijd, vindt ook de tv-ster zelf. “Ik Hou Van Holland en Miljoenenjacht zijn al jaren twee vaste waarden op televisie. Dat is heel fijn, maar je moet vervolgens niet achterover gaan leunen. Het kan zijn dat mensen er genoeg van krijgen. Als iets heel succesvols ineens niet meer scoort, heb je een probleem.” 

Bovendien vindt Linda ‘het leuk om nieuwe dingen te ontwikkelen’. “Ik wil al jaren een algemene kennisquiz maken. Triviant was leuk, maar dat is al jaren geleden van de tv verdwenen. Je hebt nu alleen de IQ Test en dat is maar één keer per jaar.

Linda ziet wel dat Weet Ik Veel niet net zo gezellig is als Ik Hou Van Holland. “Dat kan niet, want ik moet tempo maken. 70 vragen is best veel. Het is echt een quiz en niet ‘lang leve de lol’, zoals bij Ik Hou Van Holland. Maar tussendoor is er wel tijd voor een grap. We hadden eerst 100 vragen, maar dat bleek te veel.

Wel is het weer een tv-show voor het hele gezin, vindt ze. “Het moet kinderen aanspreken. Zij bepalen tenslotte waarnaar er tegenwoordig wordt gekeken. Dat ken ik ook uit mijn eigen gezin. Ik heb zelf vaak gedacht: shit, ik wil nu eigenlijk iets op het ander net zien. Maar dan ga ik toch niet in mijn eentje ergens anders tv zitten kijken.”

Weet Ik Veel begon twee weken geleden met ruim 2,3 miljoen kijkers, zakte vorige week naar bijna 2 miljoen kijkers en beleeft vanavond haar derde aflevering, om 20.30 uur op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen