Eyeworks boos om ‘stelen’ Sterren van de Schans

Het productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans is ‘not amused’ dat SBS 6 de tv-show Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans heeft laten maken door MasMedia. Dat meldt het NRC. Na het produceren van Sterren Dansen op het IJs en Sterren Springen op Zaterdag, kwam Eyeworks met het idee om BN’ers te laten schansspringen. “Maar zou SBS het idee hebben doorgesluisd naar Masmedia. Dat productiebedrijf is van John de Mol, mede-eigenaar van SBS“, aldus NRC.

Volgens SBS ligt het anders en kwamen Eyeworks en MasMedia los van elkaar met hetzelfde idee, maar was de uitwerking van MasMedia beter.

Eyeworks heeft SBS laten weten ‘not amused’ te zijn, maar maakt er verder geen werk van, omdat ze denkt juridisch niet sterk te staan. “Wij gaan over tot de orde van de dag“, meldt het productiehuis.

Host Gerard Joling vertelde eerder al dat beide productiehuizen de show wilden maken. “Reinout Oerlemans had het idee, twee dagen later kwam MasMedia ermee, tot in detail uitgewerkt. Puur toeval, denk ik.

Sterren van de Schans begon vrijdag met een mooie 1,1 miljoen kijkers.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen