Gerard Joling voelt zich lachertje naast John en Joop

Gerard Joling vindt het heerlijk dat hij zo veel geld heeft, dat hij nooit meer zou hoeven werken. Dat vertelt de SBS 6-ster in TROS Kompas. De bankrekening van Joling is goed gevuld. “Het is niet opschepperig bedoeld – aan hoogmoed heb ik een hekel – maar het is wel erg lekker om te kunnen zeggen dat ik niet meer hoef te werken als ik morgen zou stoppen. Ik ben financieel onafhankelijk. Al ben ik naast Joop van den Ende en John de Mol natuurlijk een lachertje“, geeft hij aan.

Joling weet niet wat hij zou doen als hij niet meer in de schijnwerpers staat. “Ik zou weleens mensen willen begeleiden of lezingen willen geven voor jonge talenten, maar ik houd te veel van entertainen om dat op te geven. Daar ben ik voor gemaakt. Al moet je ook eerlijk zijn als het niet meer gaat.”

Er zijn veel mensen die doormodderen in dit vak, stelt hij. “Die niet meer succesvol zijn en het proberen met een rolletje in een soap of musical. Dan denk ik: moet dat nou? Nou ja, misschien moet ik ook ooit wel zoiets doen om onder de aandacht te blijven.”

Over twintig jaar zeggen mensen misschien wel: ‘Die Joling had allang moeten stoppen.’ Misschien zeggen ze dat nu al. Maar de komende twee jaar zit mijn agenda vol, dus jullie zijn nog niet van me af, ha ha.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen