Wendy wil topkandidaten veiligstellen in The Voice

Geplaatst op Thu 13 Dec 2012 om 11:01

Wendy van Dijk denkt dat het goed is om de stemprocedures van The Voice of Holland volgend jaar aan te passen. Dat heeft ze laten weten aan Shownieuws. Van Dijk vindt het ongewenst dat een sterkandidaat als Sandra van Nieuwland vorige week strandde in de halve finale. “Ik zou bijna voorstellen dat je iemand mag veilig stellen. Dat één iemand veilig wordt gesteld voor de finale, door de coaches. Dat die er niet uit mag. Dat zou mij een goede oplossing lijken.” 

Van Nieuwland scoorde tijdens The Voice maar liefst vier nummer 1-hits, maar de sms’ers besloten toch dat ze eruit moset. “Het is natuurlijk voor je gevoel heel krom dat als iemand in de hitparade op 1, 2, 3 en 4 staat, er dan uit ligt“, vertelt ze.

Dat er een hoop commotie ontstaat, vindt Van Dijk wle leuk. “Aan de andere kant vind ik de chaos die ontstaat doordat een Johannes door is met 85 procent van de stemmen, ook leuk. Dat maakt de show ook wel weer, dat er reuring ontstaat.”

Maar ik ben het ermee eens dat een waanzinnig goede zangeres eigenlijk niet voor de finale eruit mag liggen.”
30 Reacties op “Wendy wil topkandidaten veiligstellen in The Voice”


 1. RJ

  Wat wordt die Sandra overgewaardeerd zeg….

 2. Super Grover

  In de finale staat van elke coach 1 kandidaat. Dan zou deze constructie betekenen dat de rest echt voor spek en bonen meedoet, want dan is de halve finale automatisch het hoogst haalbare. En iemand die al veilig wordt gesteld, mist de gunfactor van het publiek. Dus laat Wendy maar gewoon autocue lezen en zich niet met de creativiteit van een format bezig houden.

  Off-topic: Price is Right had als doel 10% marktaandeel heb ik ooit ergens gelezen. Dat maakt het programma deze week waar, ook al zijn het herhalingen. Misschien wordt de vooravond van SBS dan eindelijk (her)ontdekt? Want Shownieuws Vroeg doet het ook ‘ineens’ wel aardig.

 3. Anonymous

  ‘Goed’ idee Wendy. Schaf dan meteen het hele programma af want dat heeft dan toch geen zin meer. Wat blijft er dan van de wedstrijd over?
  Ik vind die Sandra helemaal niks. Zij heeft geen artiesten uitstraling, geen x factor (in mijn ogen). Voor mij (en dus vele andere stemmers) terecht dat zij eruit is. Maar goed, ik begrijp nu dat die stem van het publiek eigenlijk niet serieus genomen wordt door de makers want er wordt hardop over nagedacht hoe de makers toch hun zin kunnen doordrukken.
  Als je dat echt wilt is er maar een oplossing: schaf het stemmen af en laat de jury alles beslissen. Dat spaart de kijker meteen een hoop geld. En ja, het spel element en spanning zijn verdwenen maar dan heb je wel de winnaar die je als maker wil.
  Misschien moeten die makers gewoon een platenmaatschappij beginnen in plaats van televisieshows maken.

 4. Anonymous

  De mensen van The Voice moeten niet zo zeuren. Ze willen (moeten) geld verdienen dus dat smsen enzo is nodig. Dan kan het zijn dat niet de 4 besten in de finale staan. Kijkers thuis kennen die gene misschien en roepen iedereen in hun omgeving op om te stemmen. Verder zien de kijkers het optreden natuurlijk wel en letten ze daardoor meer op het totaal plaatje. Aan de andee kant krijg je dan dus niet niet de The Voice of Holland. Dan zou je alleen de jury moeten laten stemmen die wel steeds beoordeeld op de stem. Dan krijg je aan het einde de echt Voice of Holland. Het format rammelt aan alle kanten. Zoals het nu gedaan word zouden de kijkers thuis ook met de rug naar de tv moeten zitten. Dat is natuurlijk heel raar en onzin en gaat nooit gebeuren. Op deze manier gaat Johannes waarschijnlijk winnen en dat zou in mijn ogen onterecht zijn maar dat hebben de makers aan zichzelf te danken.

 5. Hoihoi

  Ik vind het wel een goed idee. Ik denk namelijk dat in de halve finale leona en sandra de meeste stemmen hebben gekregen. Als de jury dan sandra uit de afvallers van de halve finale veiligsteld, dan staan toch de twee kandidaten met de meeste publieksstemmen in de finale.

 6. Peter

  Zit wat in wat Wendy zegt. Een soort van imuniteits optie in bouwen, net als bij Expeditie Robinson.

  @Anonymous
  Thu 13 Dec 2012 om 11:29:

  Die platenmaatschappij, maar zo mag je het niet meer noemen natuurlijk, heeft Talpa al, 8Ball.

 7. Frank

  the X factor is een veel beter format. Het dekt de lading ook meer.

  Sandra is een talent, een mogelijke albumverkoper, geen hitartiest want ze mist inderdaad de X factor en ze komt uit NL, dus dan halveert je kans op succes , aangezien we hier amper goede producers hebben.\

  Ik zeg genoeg mensen die kunnen zingen!! Maar te weinig mensen die goede platen kunnen maken voor de artiesten!

 8. De Jong

  Na vrijdag aanstaande opheffen die poppenkast.

 9. Robin D.

  Mooi gezegd Frank en zo waar!

 10. Anonymous

  Kijkers stemmen anders dan de jury omdat de kijker het totaalplaatje ziet en de jury alleen de stem beoordeelt (hoewel ze 100 keer per show zeggen dat ze de repetitie gezien hebben, zo irritant). Misschien daarom een beter idee om de volgende serie het beeld op zwart te zetten of er een radioprogramma van te maken.
  Dank je wel Wendy. Je geeft hiermee duidelijk aan schijt te hebben aan de kijker en deze totaal niet serieus te nemen!

 11. Stacey

  @RJ: Sandra wie?

 12. Ronald

  Hmm, klinkt bekend…..
  In het eerste seizoen was hier ook al sprake van.
  Toen hadden de juryleden ook een keuze om iemand mee te nemen naar de volgende ronde.

  Vooralsnog moet ook altijd gelden: meeste stemmen gelden….. Als er hierdoor een team zonder deelnemers overblijft, dan is dat heel erg jammer. Hadden ze maar beter moeten zingen.

  Ook ben ik van mening dat deelnemers die hun nek uitsteken door flamboyanter gedrag te vertonen, meer beloond zouden moeten worden. Er wordt altijd gesproken over internationale klasse. Maar juist de internationals vertonen vaak uitbundiger gedrag en zijn daardoor veel populairder. In NL is het zo: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Helaas gaat dat niet altijd op. Ben Saunders is extravagant. Je ziet hem regelmatig voorbij komen, of het nu zingend is, of in een programma als Waar is De Mol?, hij staat er wel. Iris Kroes kan fantastisch zingen, maar je ziet haar nergens meer.

  Tot zover.

 13. Kale poes

  Wendy heb gelijk, die chick snapt het teminste. Lekker bezig Wen

 14. Ella

  Ze heeft wel een punt. Zoals het nu gaat (populariteitswedstrijdje dat bepaald wordt door sms-publiek) past prima bij X-Factor, maar als het gaat om de VOICE, en je zoekt echt de beste stem, dan werkt dit niet.

 15. Mr. Neelix

  Veilig stellen = manipulatie.
  Reuring = gevolg van manipulatie.

 16. Anonymous

  dan moeten ze nog strenger zijn met de voorronde voor de Blind audition.. Zelfs types als Johannes, Babette of Salome weg houden. En de top zoals Leona, Ron, Ivar, Floortje, Sandra erin houden. Zo maak je spannende tv en wordt het killing

 17. Rene

  Als ze elke keer kandidaten laten afvallen, los van wie de coach is dan zit je op het X-factor format en dan trekt Simon Cowell aan de bel, John de Mol kijkt wel uit!

 18. Mopperkont

  Is het misschien ook handig om meteen bij de eerste aflevering de winnaar aan te wijzen? Dan kan die in ieder geval niet weggestemd worden.
  Bij Wendy brand wel licht maar er is niemand thuis, dant wordt hierbij maar weer eens bewezen. Maar ja, zolang je het liefje van de baas bent hoef je niet ook nog slim te zijn: als er iemand NIET weggestemd wordt bij RTL is het Pushi.

 19. Jos

  @Mopperkont
  De Johannes is natuurlijk wel de absolute aanfluiting van TVOH.
  Die hoort daar helemaal niet thuis.

 20. Bamibal

  Johannes zal vrijdag wel gaan winnen.

 21. BRAAK

  Er is iemand uuurenlang aan het fotoshoppen geweest als je die foto ziet!!! Mevrouw ziet er live namelijk uit als een natte krant!

 22. Claudia

  Betaalt Wendy ook onze sms-jes dan?

 23. Anonymous

  Hoezo Sandra veilig stellen. Heeft niemand dan door dat ze echt niet zo goed is. Als je stem een kruising is tussen een schaap en een ezel dan ben je niet The Voice of Holland

 24. Marco

  Johannes is goed, en dat gezeur over Sandra of Babara was beter… Ja dus? Zaten die in hetzelfde team dan, nee?! Dus dat heeft niks met Johannes te maken.

 25. John de M.

  Trijntje Oosterhuis wordt volgend seizoen vervangen door Ilse de Lange.

 26. Marc

  Twee fouten in de tekst Media Courant…
  Verder kan heel die show wel opgedoekt worden.
  Of hernoemen naar De Grote Manipulatie Show.
  Wat een aanfluiting heel die Voice. En zeker die L*Lhannes.

 27. Youri

  Ze heeft gelijk. Het is ook achterlijk dat Sandra eruit ligt…

 28. Alex Donkers

  Ehm, als je een kandidaat gaat ‘veiligstellen’, dan haal je in feite de finale naar voren. Want wie ga je dan veiligstellen. Gaan we daar over stemmen met z’n allen. Hahahah.

 29. Leo Paul

  Advies aan Wendy,

  Van te voren aankondigen wie zal winnen en de overige kandidaten vertellen dat ze voor spek en bonen mee doen,dan ben je van die hele gezeur af.

  Wel geld verdienen en die arme leken die stemmen ook nog willen belazeren? dat
  gaat een beetje ver.

  Alle talentenshows opdoeken is volgens mij het beste want dat gezeur over kandidaten veilig stellen schiet echt niet op. Wat zal de volgende stap zijn? De juryleden naar huis sturen?

 30. Rene

  @John de M.: Als dat zou kunnen! was jij maar de echte John d Mol

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.