Paul Witteman vindt bezuinigingen disproportioneel

Foto: Leendert van JansenPaul Witteman vindt dat Den Haag veel te veel bezuinigt op de Publieke Omroep. Dat schrijft de VARA-presentator in zijn column in VARAgids. Naast de eerder opgelegde bezuiniging van 200 miljoen euro, moeten de publieken nog eens 100 miljoen inleveren. “Iedereen weet dat deze buitenproportionele maatregel, na eerdere forse ingrepen, een wens was van de VVD, die uit louter ideologische overwegingen langzaam maar zeker de geldkraan voor de ‘staatsomroep’ wil dichtdraaien.”

Witteman vindt het onbegrijpelijk. “In de achterban van de andere regeringspartij, de PvdA, is juist veel steun voor de publieke omroep en de programma’s die door haar medewerkers worden gemaakt. De voorgenomen bezuiniging leidt tot een grote verschraling van het brede aanbod.”

De kijker is het slachtoffer, stelt hij. “Iedere dag genieten miljoenen mensen van de programma’s van de publieke omroep, ook veel VVD-kiezers. Dat spreekt niemand tegen.”

De VVD denkt echter dat commerciële zenders die programma’s gaan maken als de publieke omroep is wegbezuinigd. Dat is een groot misverstand.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen