Maarten van Rossem vindt Linda de Mol oninteressant

Maarten van Rossem is niet gecharmeerd van het amusement dat hij krijgt voorgeschoteld op de Nederlandse televisie. Zo vindt hij RTL Boulevard en de studioprogramma’s van Linda de Mol vreselijk. Dat geeft de professioneel mopperkont aan in VARAgids. Van Rossem zapt gelijk door als hij dat soort televisie te zien krijgt. “Naar Linda de Mol zal ik nooit kijken. Totaal oninteressant. En RTL Boulevard is een ordinair roddelprogramma met een journalistieke pretentie.”

Kookprogramma’s als Masterchef, waar zijn vrouw graag naar kijkt, vindt hij nog stuitender. “Be-la-che-lijk. Je gaat toch niet kijken naar hoe iemand een ei bakt?

De historicus is sowieso niet zo een tv-fan. “Tv kijk ik pas als ik uitgewerkt ben. ’s Nachts dus. De nieuwsherhalingen, wat een zegen. Ook kijk ik nog even BBC World en CNN met Anderson Cooper. En dan is het 5.00 uur en ga ik naar bed.”

Zijn vrouw Winnie van Rossem, oud-hoofdredacteur van Margriet, vindt het ook allemaal niks. “Tv gaat steeds meer over de top. Het is zuipen, neuken en bunga bunga-party’s.

Ik keek vroeger naar National Geographic en Discovery. Keurige zenders. Maar nu zie je daar nauwelijks mooie dieren meer, wel nee, het gaat over sharp teeth, wreedheden en doodmaken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen