‘AVRO pakt uitreiking Televizier-Ster aan’

De AVRO is genoodzaakt om de uitreiking van de Zilveren Televizier-Ster volgend jaar aan te pakken. Dat vertelt Jeroen van Koningsbrugge in Privé. Het is al vroegtijdig duidelijk wie er met de Ster naar huis gaat, weet hij. “In 2013 gaat de AVRO de uitreiking van de Zilveren Televizier-Ster anders aanpakken. Ze zullen wel moeten. Want omdat ik de Ster tweemaal, in 2010 en in 2011, heb gewonnen en zo een slordigheid van de AVRO ontdekte, wist ik vooraf de uitslag al.”

De organisatie verraadt zichzelf, weet hij. “Toen ik in 2010 mijn eerste Zilveren Televizier-Ster won, kreeg ik vlak voor de uitzending een zender. Toen dacht ik bij mezelf: hé, de andere twee genomineerden krijgen geen zender. Misschien betekent dit wel dat ik gewonnen heb. En jawel: ik won!“, zegt de komediant, die in 2011 precies hetzelfde meemaakte.

Dit jaar won Ali B de prijs en Van Koningsbrugge wist dat al vroegtijdig. “Toen ik dit jaar bij de uitreiking aankwam, kreeg Ali B. De zender. Matthijs van Nieuwkerk en ik niet. Toen wist ik al meteen hoe laat het was en dus felicteerde ik Ali. Natuurlijk dacht hij dat ik een grapje maakte, maar ik vertelde hem toen dat verhaal van die zender.”

Na afloop van de show heb ik dit geheim eindelijk ook maar eens aan de eindredacteur van de AVRO verteld. Die zakte bijna door de grond van schaamte. Dus ik neem aan dat ze het volgend jaar waarschijnlijk ietsje anders zullen aanpakken. Iedereen zal dan wel een zender dragen.”

Ik vind dit zo grappig. Maar ja, de AVRO zal het, denk ik, niet zo grappig vinden als dit naar buiten komt.”

f

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen