Klaas Wilting hoeft niet per se op tv

Foto: NCRVKlaas Wilting heeft niet de behoefte om continu met zijn gezicht op de nationale televisie te verschijnen. Dat vertelt de ex-politieman, in 2006 nog kandidaat in Sterren Dansen op het IJs, in Veronica Magazine. Nu presenteert Wilting voor Omroep Flevoland. “Als ze me niet meer nodig hebben, ook prima. Ik heb een heerlijk leven. Ik vind het treurig om te zien dat sommige BN’ers op leeftijd lopen te bedelen om nog in een programma te komen. Dat ga ik dus nooit doen“, zegt hij.

Toen Wilting bij de politie stopte, belde Omroep Flevoland. “Voor die omroep heb ik met veel plezier 120 afleveringen van De 12e Provincie gemaakt. Balkenende, Ad Melkert, Pim Fortuyn, Peter R. de Vries… Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb ze wel gehad.”

Wilting had geen moeite met het aanbod. “Ik zag het niet als gezichtsverlies om voor een regionale omroep aan het werk te gaan. Trouwens, ik word nog regelmatig door publieke en commerciële omroepen gevraagd om ergens commentaar op te geven.”

Je verdwijnt dus niet van de landelijke radar als je bij een regionale zender werkt. En eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet belangrijk of ik op televisie kom.”

Nu maakt hij vooral radio bij Omroep Flevoland. “Een soort Opsporing Verzocht, maar dan regionaal.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen