‘Bidding war’ om Sterren Springen op Zaterdag

Foto: AVRODe Amerikaanse tv-netwerken ABC en FOX vochten met elkaar om de rechten van Sterren Springen op Zaterdag, daar bekend als Celebrity Splash. Dat vertelt producent Reinout Oerlemans  aan RTL Boulevard. Uiteindelijk ging ABC er met de show vandoor. “ABC heeft meteen acht afleveringen besteld bij ons bedrijf in Amerika, dus dat is schitterend. Er was nog een andere zender die het dolgraag wilde hebben, FOX. Die zaten in een soort bidding war. Ze waren tegen elkaar aan het opbieden.

Oerlemans koos bewust voor ABC. “Ik heb vrijdagmorgen zelf de baas van FOX gebeld om te zeggen dat het toch naar ABC ging, omdat we daar met het bedrijf gewoon veel meer programma’s doen. Dat zijn geen leuke telefoontjes, maar aan de andere kant geeft het aan wat de kracht van het format is.

De Eyeworks-baas is trots op het succes. “Het is ons overkomen. Ik heb er jaren mee rondgelopen. Dit is gewoon het format waarover gesproken wordt en dat had ik nooit kunnen dromen. Het is heel bijzonder.

Recent beschuldigde een Franse tv-producent Eyeworks van plagiaat. “Ik heb er niets meer van gehoord, maar dat zegt niet zo veel. Joop van den Ende zei tegen mij: ‘Nu weet je dat je een hit te pakken hebt.’ Je had hetzelfde met de IQ Test. Dan zijn er ook mensen die zeggen dat het gejat is.”

Het is een compleet ander programma, het loopt al jaren als een event en het is nog nooit ergens verkocht. Je ziet dat ons programma de hele wereld over gaat. Dat zegt al een beetje dat het een heel ander programma is.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen