Annet Malherbe geeft niet om kijkcijfers

Foto: Victor ArnoldsHet interesseert Annet Malherbe geen moer hoeveel mensen er naar haar comedy Moeder, Ik Wil Bij De Revue kijken. Dat zegt de actrice in Avrobode. Malherbe doet het allemaal niet voor de kijkcijfers. “Ik denk er nooit zo over na. Het interesseert me niet of de serie voor een groot of klein publiek is. Mijn criterium is niet dat ik alleen maar dingen doe waar heel veel mensen naar kijken. Ik ben geen tv-maker op die manier. Ik wil iets voelen bij een rol en geloven dat ik het kan vormgeven.”

De Gooische Vrouwen-ster begrijp dat het voor Omroep MAX wel belangrijk is. “Natuurlijk is een omroep juist wel geïnteresseerd in de cijfers. Ik begrijp dat een omroepbaas graag wil dat er miljoenen mensen kijken.”

De eerste aflevering was vorige week met 1,6 miljoen kijkers een groot succes. “Nostalgie scoort goed. Waarschijnlijk grijpen mensen graag terug naar een tijd die voorbij is, toen ze nog jong waren en de wereld voor ze open lag.”

De serie gebruikt liederen van Wim Sonneveld. “Het is niet iemand waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik ken zijn muziek en zag hem vroeger op televisie,maar ik heb er nooit zoveel mee gehad.

Het enthousiasme van de regisseur, Rita Horst, was de grootste aantrekkingskracht.”

De komedieserie is maandag om 22.10 uur te zien op Nederland 2.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen