Koefnoen deelt complimenten uit aan TV Kantine

Foto: AVROPaul Groot van Koefnoen heeft af en toe het ‘hadden wij dat maar bedacht’-gevoel als hij naar tv-programma’s van collega’s kijkt. Dat zegt hij in Mikro Gids. Groot is soms best jaloers. “Dat komt voor. In De TV Kantine komen regelmatig imitaties langs die jaloersmakend goed lijken. En we merken wel dat de ‘je mist meer dan je ziet’-filmpjes in De Wereld Draait Door worden gemaakt door mensen met wie wij ook graag werken en hebben gewerkt. Die stijl ligt dicht bij de onze.”

De seizoenen van Koefnoen zijn maar kort. “Wat een stelletje druiloren, denken mensen weleens: acht afleveringen en dan alweer achteroverleunen. Maar we willen een beetje zuinig zijn op onszelf, want je slijt vrij hard, als je acht uur nieuw materiaal in een jaar maakt.

Acht uur op een jaar klinkt niet veel. “De gemiddelde cabaretier toert twee jaar met een programma van anderhalf jaar. Bovendien doen we ook nog andere dingen en die zijn niet te combineren met het schrijven en spelen van een televisieprogramma.

Koefnoen is zaterdagavond om 21.40 uur te zien op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen