Gerard Joling trots op succes Sterren Springen

Foto: SBSGerard Joling is er trots op dat zijn show Sterren Springen op Zaterdag de eerste kijkcijferhit van het nieuwe SBS 6 is. Hij twijfelde er echter flink over. Dat vertelt hij in De Telegraaf. Toch zei Joling ‘ja’. “Toen ik ervoor werd gevraagd door bedenker Reinout Oerlemans, heb ik diep nagedacht. Mensen om me heen reageerden met de woorden: ’Jee, wat een risico! Bij die zender lukt toch niets meer?’ Maar ik dacht: ’Minder kijkers dan de afgelopen tijd kunnen het haast niet worden.’” 

Zijn laatste hit bij SBS 6 was Sterren Dansen op het IJs. “Daarna was de magie van duizelingwekkende kijkcijfers bij SBS 6 plotsklaps verdwenen. Zelfs ík was niet meer zeker van presentatieklussen. Alles duidde er toen op dat ook mijn dagen bij SBS 6 waren geteld.”

Na strubbelingen en meningsverschillen werd de lucht geklaard, vertelt Joling. “Een aantal goede gesprekken zorgden ervoor dat ik er weer zin in kreeg om voor de camera te gaan staan. Niet in de laatste plaats heb ik dat te danken aan Remko van Westerloo. Hij zei: ’Gerard, jij bent een écht SBS-gezicht. Jou hebben we nodig.’ En ondanks dat ik een bescheiden jongen ben, wist ik wel dat hij gelijk had. Al is het alleen al omdat ik me zo thuis voel bij SBS 6.

Oerlemans trok hem over de streep om Sterren Springen toch te doen. “En wat ben ik blij dat ik het heb gedaan! Kijk nu hoe het kan verkeren, we hebben tot nu toe gemiddeld anderhalf miljoen kijkers gehad.

In de finale op zaterdag gaat Joling zelf ook springen. “Eerder heb ik tijdens de show al iets laten zien door van tien meter hoog te springen. Maar daarvan heb ik begrepen dat veel mensen dachten dat het trucage was. Dat begrijp ik niet echt.”

Het kan zomaar zijn dat ik vanavond nog eens de sprong ga wagen, zodat al die babbels verdwijnen.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen