220 BN’ers weigerden Strictly Come Dancing

Maar liefst 220 bekende Nederlanders hebben de uitnodiging om mee te doen aan Strictly Come Dancing geweigerd. Dat vertelt producent en presentator Reinout Oerlemans in weekblad Weekend. Oerlemans kreeg erg vaak ‘nee’ te horen. “Het is een ontzettende toer geweest om goede namen te krijgen. We hebben wel 250 mensen benaderd, alles wat maar een beetje bekend is. Je vraagt ook nogal wat van mensen, ze zijn vijf dagen per week bezig met dansen.” 

Van die 250 BN’ers met een uitnodiging, reageerden er 88 procent negatief. “Dertig BN’ers hebben geantwoord dat ze het leuk vonden en dan ga je met de AVRO zitten om een mix te maken van showbizz, politiek, topsport, jong en oud. We hebben geprobeerd om tot een samenstelling te komen die voor iedereen goed voelt.”

Eén van de BN’ers die ‘nee’ zeiden was Youp van ’t Hek. “Natuurlijk had ik Youp van ’t Hek graag willen hebben. Ik kan erin komen dat hij zegt: ‘Ze zijn gek dat ze me hebben gevraagd’, maar van Arjan Ederveen had ik ook nooit durven dromen dat hij ja zou zeggen. En toch is dat gebeurd.”

Strictly heeft dit seizoen geen A-sterren weten te strikken. “Ik ben blij met de mensen die we hebben. Ik denk echt: wow, daar staat wat.”

Voor zijn andere productie Sterren Springen op Zaterdag vroeg Oerlemans een andere type BN’ers. “Elk team binnen ons bedrijf vecht voor zijn eigen programma. Het is niet zo dat als ze niet willen dansen, we daarna vragen of ze willen springen.”

Voor de AVRO en Nederland 1 heb je nu eenmaal met een totaal andere smaak te maken dan voor SBS. Dat ligt niet aan mij, maar aan de zenders.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen