Nieuwsuur-baas: ‘Jan en Prem moesten mond houden’

Geplaatst op Tue 10 Jul 2012 om 14:33

Nieuwsuur-baas Carel Kuyl vindt het onterecht dat hij zo veel kritiek kreeg op zijn besluit om Eva Jinek van Nieuwsuur af te halen. Dat zegt hij in VARAgids. Jinek zou eigenlijk Nieuwsuur-anchor worden, maar toen bleek dat ze een relatie met Bram Moszkowicz was begonnen, ging dat niet door. “De Prems en Jan Mulders van deze wereld trokken allemaal hun grote scheur open zonder zich noemenswaardig in de kwestie te verdiepen. Laat ze lekker verder kwekken over Oranje.

Kuyls besluit werd seksistisch genoemd. “Die discussie was inhoudelijk overzichtelijk, maar er werden heel nare, persoonlijke argumenten bijgehaald. Dat zie je in de politiek ook, als je iemand niet kan overtuigen met argumenten dan zeg je gewoon dat hij een illegale werkster of vreemd haar heeft. Ik heb daar verder geen slapeloze nachten over gehad, geholpen door het succes van het programma natuurlijk.”

De journalist staat nog steeds achter zijn beslissing. “Het is hier nooit een onderwerp van discussie geweest want het was meteen duidelijk dat het ontwerkbaar was. Natuurlijk is het pijnlijk, ingrijpen in een privéleven is lastig. Maar als iemand gokverslaafd is of alcoholist dan moet ik ook optreden.”

Ach, Eva doet het goed en voor iedereen is dit echt het beste. Het zijn vervelende zaken, maar kijk even naar Frankrijk. De vriendin van Francois Hollande moest bij Paris Match ook stoppen met politieke verslaggeving. Dat soort beslissingen is in het buitenland vanzelfsprekend.”
26 Reacties op “Nieuwsuur-baas: ‘Jan en Prem moesten mond houden’”


 1. Anonymous

  Carel Kuyl verdient een Dikke Pluim!

 2. Alexander

  Hmm opzich begrijpelijk, maar ik vind dat meneer Kuyl zich wel netter uit kan laten.
  Die opmerking over “blijf maar lekker over Oranje kwekken” klinkt natuurlijk nogal uit de hoogte, en dat is helemaal nergens voor nodig.
  Daarnaast vind ik het een beetje scheef om een vergelijking te trekken naar een gokverslaafde of alcoholist… lijkt met niet helemaal dezelfde categorie.

 3. Linda

  Eva Jinek doet het helemaal niet goed. Ze doet het zelfs dramatisch slecht. Je moet er toch niet aan denken dat zij Nieuwsuur zou presenteren!

 4. Donny

  Ik ben het met Prem eens… ze hadden die keuze niet af moeten wegen met wie ze een relatie heeft.
  Om iemand een baan aan te bieden, moet je enkel kijken naar de persoon an sich, niet naar de privé situatie.
  Diegene die er nu zitten, zorgen er juist voor dat ik sneller afhaak.

 5. Vega

  Die hele vergelijking gaat mank. :?

 6. Stekelbaars

  Dit interview is 2 weken geleden gepubliceerd en MC gooit het nog immer als “nieuws” op de site. Wat ben je dan als MC-“redactie” sneu, zeg…. losers. Maar dat wisten we al.

 7. ton

  Niemand moet z’n mond houden, heer Kuyl! Eva Jinek had best kunnen presenteren, ondanks haar relatie met B.M. Ik denk dat u het achterste van de tong niet laat zien en de relatie als drogreden heeft gebruikt…..

 8. David

  Hele goede beslissing van Kuyl. Je moet er toch niet aan denken dat Eva Jinek nu Nieuwsuur zou presenteren. Mosco wordt verdacht van belastingontduiking en wordt ook nog voor de tuchtrechter gedaagd. En dat is alleen maar wat wij weten, wie weet wat er allemaal voor dirt boven tafel komt. En daarbij, Jinek is inhoudelijk veel minder sterk dan Tweebeeke, zij is toch wel dè ontdekking van Nieuwsuur. Hoe ze gisteren Henk Bleeker weer interviewde, meesterlijk.

 9. Marlon

  Eva is een lekker wijf, maar ze heeft wel een kronkel in d’r hersenpan. Die Moszkowicz is een gluiperd 1e klas.

 10. Jolien

  Kuyl heeft groot gelijk. Moszko was toen heel veel in het nieuws. Dan kun je toch zijn vriendinnetje Nieuwsuur niet laten presenteren?

  En Eva zelf moet niet janken. Dat zij het niet is geworden, is het gevolg van haar eigen keuze om een relatie aan te gaan met Moszko.

 11. Donny

  Dus, jullie zouden het niet erg vinden als uw baas zegt:
  “U heeft relatie met ][naam][ , dus u bent ontslagen”.
  Niet aanvechten dan hé?

 12. Ik

  @Donny, dat slaat nergens op.. Het is heel normaal als je als rechter niet je eigen kinderen mag berechten, en dus ook niet om als presentatrice uitspraken over je eigen vriend te doen, dat is niet objectief.

 13. ruud

  Het is jammer voor Eva,maar de beslissing was juist , Bram Moszkowicz is vaak in het nieuws en niet altijd positief.

 14. willy

  Eva Jinek is de meest overschatte presentatrice. Ik heb nog nooit een goed interview van haar gezien. Dat “interview” met Rutte was wel het dieptepunt, wat een slijmerij en niet 1 inhoudelijk goede vraag. Dan hebben ze met Marielle Tweebeke een veel betere journaliste in huis gehaald. Dat is inderdaad het beste vrouwelijke anchor van nederland. En Twan Huys is ook erg goed. Het is gewoon het beste nieuwsprogramma. Ik blijf het alleen heel jammer vinden dat er zoveel sport in z

 15. willy

  @Stekelbaars Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik lees geen Varagids dus voor mij is het nieuws! En ik had het ook nog nergens anders gelezen.

 16. Marlon

  Die Moszkowicz zei laatst nog op de tv dat hij liever een lekkere vriendin heeft dan een intelligente. Good catch, Eva.

 17. PreCor

  Eva Jinek lijkt op die pоrnоactrice Kagney Linn Karter. :D

 18. ia ia ia!

  En op welke pr0nacteur lijkt die Miloszkowicz dan?

 19. LD

  De vraag die Prem destijds stelde was geloof ik of men een mannelijke presentator ook gewijgert zou hebben als zijn vrouw een vooraanstaand advocaat was geweest, hij dacht van niet. Ik denk dat ‘ie wel een punt had.

 20. Jan

  Ik geef meneer Kuyl groot gelijk. Moet
  Ze maar geen relatie aangaan met die viezerik. Bovendien doet ze
  Het alleen maar om het geld

 21. Airback

  @PreCor HAHAHAHAHA nu je het zegt!
  Nu kan ik nooit meer Vandaag De Dag of Eva Op Zondag kijken zonder haar in rare standjes voor te stellen.

 22. kramme harry

  moskovitz had waarschijnlijk ook kagney lynn in zijn gedachten toen ie achter jinek aan ging. hij heeft volgens eigen zeggen immers liever een mooie vrouw dan een intelligente. ook fijn om te horen als vrouw zijnde, nietwaar eva? :lol:

 23. magda

  Saaie vrouw.

 24. Red

  @kramme harry
  “hij heeft liever een mooie dan een intelligent” maar nu heeft de sukkel geen van beide ;-)

 25. Yellow

  Wehehe dom en lelijk.

 26. Koen

  Eva is een verademing tussen al die sLinkse rakkers op de Publieke Omroepen! En ze heeft ook iets flirterig/geils, maar dat terzijde. :D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.