Henkjan Smits blij met coulance SBS 6

Foto: SBSHenkjan Smitsvindt het erg fijn dat zijn werkgever SBS 6 hem toestemming gaf om de RTL 4-show Mannen van een Zekere Leeftijd te maken. Dat heeft de presentator laten weten op 3FM. Smits staat nog tot en met 2014 onder contract bij SBS 6. “Ik kreeg  dus te horen dat RTL het wilde uitzenden. Ik heb SBS toestemming gevraagd of ik zes weken bij RTL te zien mag zijn. Zij zeiden: ‘Ja, Henk-Jan, leuk programma, ga het lekker doen.’ Dat is het mooie van het nieuwe SBS 6.

Mannen van een Zekere Leeftijd wordt een talkshow met zes bekende, wat oudere mannen. “Viggo Waas en Peter Heerschop hebben het verzonnen. Viggo Waas is dit jaar 50 geworden en zit nog met een aantal vragen over het leven na je vijftigste. Hij heeft een aantal van zijn bekende vrienden van vijfig plus gevraagd: ‘Help mij!’

RTL 4 heeft er volgens Smits veel vertrouwen in. “RTL heeft het programma aangekocht naar aanleiding van een pilot die we hebben gemaakt. Ze hebben het meteen geprogrammeerd na de nieuwe serie van The Voice, op vrijdagavond. Dat is behoorlijk wat. Zij zien het duidelijk als een gezinsprogramma en dat begrijp ik ook.”

Ook SBS 6 geeft hem nu een prominenter uitzendtijdstip. “Het Zullen Je Ouders Maar Zijn komt eindelijk op een hebbelijk tijdstip op tv. Het is vorig jaar om half twaalf op maandagnacht geprogrammeerd geweest. We kregen heel veel klachten dat het wel leuk was, maar veel te laat.

Nu is het vanaf aanstaande zaterdag om half tien te zien. Ik ben nog niet weg bij SBS, nog lang niet“, besluit Smits.

De eerste aflevering van Mannen van een Zekere Leeftijd is op 24 augustus.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen