BBC houdt vertrouwen in The Voice

Foto: BBCBBC-baas Danny Cohen ziet het tweede seizoen van The Voice met vertrouwen tegemoet, ondanks de dalende kijkcijfers en het feit dat de winnares van seizoen één niet eens in de Britse Top 40 terecht is gekomen. Dat vertelt Cohen aan AP. Cohen wijst erop dat The Voice BBC’s meest succesvolle introductie van een amusementsshow in tien jaar is. “Het is onvermijdelijk dat je dingen leert in het eerste seizoen. We vertrouwen erop dat The Voice volgend jaar alleen maar sterker zal zijn.

The Voice kende in het Verenigd Koninkrijk een soortgelijk kijkcijferverloop als in andere landen, namelijk hoog bij de blinde audities en lager bij de liveshows. Toen The Voice UK bij de halve finale was beland, waren de cijfers twee keer zo laag als bij de kijkcijferpiek.

Gemiddeld trok het eerste seizoen van de Britse Voice 9,2 miljoen kijkers. Winnares Leanne Mitchell tekende een deal bij platenmaatschappij Universal, maar haar single heeft tot noch toe geen succes.

Het is nog niet duidelijk of de juryleden terugkeren in het tweede seizoen. Wel wordt al volop gezocht naar kandidaten voor de nieuwe serie, die in 2013 op de buis komt.

The Voice is een idee van tv-magnaat John de Mol.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen