Wilfred Genee zet mogelijk punt achter tv-carrière

Wilfred Genee sluit niet uit dat hij over niet al te lange tijd een punt zet achter zijn tv-carrière. Dat vertelt de presentator aan weekblad Story. Genee heeft plannen om te emigreren. “Ik ben bloedserieus. Mijn vrouw Lili is van Iraanse komaf en voelt zich meer een wereldburger dan Nederlands. Ik heb als rechtgeaarde Fries misschien iets meer wortels hier, maar ik begrijp wat ze bedoelt. Ik denk zelf ook dat we ons als gezien goed thuis zullen voelen in Australië of Canada.

De sportpresentator ziet het helemaal voor zich. “De immense ruimte die daar is en de manier van leven spreken ons erg aan. Onze dochter Isabeau wordt dit jaar drie en we verwachten in augustus een broertje voor haar. Ik zie wel voor mij dat onze kinderen in een ander land dan Nederland hun jeugd zullen doorbrengen.”

Hij begrijpt dat mensen zijn plannen vreemd kunnen vinden. “Er zullen mensen zijn die denken dat ik daar beter mee kan wachten, omdat ik op tv samen met Johan prachtige kijkcijfers scoor. Nu wil ik niet ondankbaar klinken, maar mijn tv-werk is echter niet zaligmakend voor mij. Ik hoor collega’s vaak over ons vak praten alsof het iets groots, bijna kunst is. Wat een onzin!”

Wanneer het precies gaat gebeuren, weet Genee nog niet. “Als we met zijn viertjes aanvoelen dat het tijd is om naar het buitenland te gaan, doen we dat. Het is nu nog niet superconcreet – we zijn niet binnen enkele maanden weg. Maar Lili en ik hebben het er de laatste tijd wel steeds vaker over.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen