Sven Kockelmann lag wakker van tv-ruzie Peter R. de Vries

Sven Kockelmann vond het moeilijk dat zijn tv-interview met Peter R. de Vries in oktober zo pittig verliep. Hij heeft er slecht van geslapen. Dat bekent de tv-interviewer in VARAgids. De Vries was niet blij met de richting die het gesprek op ging en liet dat nadrukkelijk blijken. “Ik vond het heel vervelend dat hij boos opstapte. Ik heb daar echt een week mee gezeten, heb er ook slecht van geslapen. En ik moet me vergissen als voor Peter niet hetzelfde geldt“, aldus de KRO-presentator.

De SBS 6-coryfee ging al vrij snel na de start van het programma op slot. “Peters irritatie ontstond al toen hij in de grime de promo hoorde met daarin de zin: ‘Hoe zuiver op de graat is Peter R. de Vries?’ Die was wat scherp aangezet, maar als er iemand is die promo’s scherp aanzet in dit land dan is hij het zelf wel.

De controverse die na de uitzending ontstond, heeft Kockelmann links laten liggen. “Ik had daarna overal een reactie kunnen zitten geven. Boulevard en de Jakhalzen van DWDD stonden bijvoorbeeld met draaiende camera’s voor mijn deur. Andere collega’s hadden dat wellicht gedaan, maar ik ben geen Bokito die zich daarna op zijn borst gaat slaan.”

Daarvoor vindt Kockelmann zichzelf ’te integer’. “Ik vond het zelf ook geen geslaagde uitzending. Het gesprek derangeerde. Het was spannende televisie, zeker, maar het was niet mijn bedoeling om hem eens lekker op de kast te jagen. Ik vond het juist heel vervelend dat hij boos opstapte.”

De KRO’er heeft daar lang mee gezeten. “Ik heb daar echt een week mee gezeten, heb er ook slecht van geslapen. En ik moet me vergissen als voor Peter niet hetzelfde geldt.

Inmiddels kunnen de twee weer door één deur. “Ik kwam hem laatst toevallig tegen bij het Grote Interviewgala. En toen hebben we even staan praten. Dat ging prima. Ik schudde hem de hand en hij zei dat het oké was.

 

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen