John Williams besodemieterd in Help Mijn Man Is Klusser

Foto: RTLJohn Williams is donderdagavond besodemieterd in Help Mijn Man Is Klusser. De kandidaten deden of ze al twee jaar in de verbouwingspuin zaten, maar eigenlijk waren ze net verhuisd en zagen ze een verbouwing door de tv-makers wel zitten. Dat was donderdag te zien in de uitzending op RTL 4. Williams is woest. “Wij flipten de pan uit. Ik vooral. Iedereen zit na een verhuizing in een lange verbouwing. Ik zat ook drie maanden in de verbouwingsshit“, zegt hij op Radio 538. 

De tv-maker is in het zielige verhaal van de kandidaten getrapt. “Het ging over een meisje die een moeilijk verleden heeft gehad. Ik voelde echt met het meisje mee. Heel sympathiek kind. Uiteindelijk kwamen we er door een telefoontje achter dat die mensen daar helemaal niet al twee jaar zaten, maar pas zes weken.”

Het team kwam er op de een na laatste opnamedag achter. “Ik heb ook gewoon eerlijk gezegd waarom ze tegen me hebben gelogen. Je wil niet weten hoe veel man in dat huis stonden. Ik heb ze nog de kans gegeven om het echte verhaal te vertellen, maar het kwam maar niet. Dan word je alleen maar kwader.

De verbouwing is niet afgemaakt. “We hebben het laatste plankje op de grond geklikt en klaar. We hebben alleen de kinderkamer goed afgemaakt. Dat ventje kan er niks aan doen natuurlijk. De rest hebben we laten staan zoals het is.

De beelden kwamen gewoon op televisie. “Je kunt als televisiemaker denken van: dit past niet bij het format. Maar we hebben altijd gezegd dat we gewoon laten zien wat het is en dat doen we dus ook. Het loopt dus niet altijd zo af als het format wil.”

Het had volgens Williams niet kunnen worden voorkomen. “Dit kun je nooit honderd procent checken. In het format zit ook dat we de man verrassen. Je kunt niet te veel rondbellen, want dan kan het uitlekken. Je kunt helaas maar één kant van het verhaal horen.

Het drama was goed voor een kijkcijferrecord: er keken 1,5 miljoen mensen. “Mensen vinden het fijn dat het oprechte en eerlijke televisie is.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen