Linda de Mol blijft geloven in The Winner Is

Foto: Roy BeuskerLinda de Mol houdt vertrouwen in het format van The Winner Is, ondanks dat de show op SBS 6 compleet mislukt is. Dat vertelt de presentatrice in het AD. De Mol presenteert vanaf half april de Duitse versie van de Talpa-show. “Ik geloof in het format. We hebben bepaalde dingen ook al aangepast. Zo zijn de bedragen die op het spel staan, hoger. Dat moet de spanning vergroten. Ik vind het jammer voor SBS 6 en Beau van Erven Dorens dat het zo loopt. Al heb ik hoop dat het beter wordt.

The Winner Is trekt nog geen half miljoen kijkers. “Ik zie ook dat deze spelshow zware concurrentie ondervindt van talentenjachten. Terwijl die – op Ben Saunders en enkele musicalsterren na – nooit grote carrières opleveren. Verder is het gewoon zo dat op tv alles kan mislukken. Ook bij mij. Ik heb ondanks al mijn ervaring geen enkele garantie op succes. En dat risico maakt nieuwe projecten toch aantrekkelijk.

Een ander nieuw avontuur zou een overstap naar SBS 6 zijn, de zender van haar broer John. “John heeft nog tijd om er een succes van te maken. Natuurlijk ben ik loyaal richting mijn broer en zal ik eventueel op zijn verzoek een overstap maken. Maar voorlopig heb ik wel bijgetekend bij RTL en loopt mijn contract tot de zomer van 2013 door. Ik pieker er niet over om dat te verbreken. Dat vind ik onfair.

De Mol weet niet wat er na die tijd gebeuren. “Er kan van alles gebeuren, zoals bij RTL bijtekenen. Wie weet stap ik over, wie weet komen er nieuwe aanbiedingen uit Duitsland. Ik moet het wel kunnen combineren met mijn kinderen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen