Tijs van den Brink vindt PowNews te ver gaan

Foto: EOTijs van den Brink vindt dat de brutale nieuwsrubriek PowNews soms net iets te ver gaat. Dat zegt de EO-presentator in Avrobode. Elk programma dat mensen aanvalt en afrekent op hun uiterlijk, gaat te ver, vindt Van den Brink. “PowNews bracht een item over Ties Prakken, de advocate van Geert Wilders, en sprak haar daarin consequent met ‘meneer’ aan. Ik kijk vaak schuddebuikend van het lachen naar dat programma, maar dat vond ik niet kunnen“, geeft de presentator aan.

Zelf probeert Van den Brink altijd respectvol te zijn. “Het voelt nog steeds wat gek als mensen met me op de foto willen of een handtekening vragen. Ik ben het maar, denk ik dan. Tijdens tv-opnames ben ik daarop ingesteld: voor het publiek is het bijwonen van een uitzending gewoon een uitje.

Wel moest hij wennen aan herkend worden in privésituaties. “Zeker als je er even niet zo’n trek in hebt. Jaren geleden werd ik tijdens een vakantie op Sicilië aangesproken in een kerkje. Ik had daar op dat moment geen behoefte aan en blafte de man af. Mijn vrouw wees me toen terecht. Ze had gelijk.

Ik ben teruggegaan en heb mijn excuses aangeboden. Sindsdien let ik er beter op“, besluit hij.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen