NOS grijpt naast live-uitzendingen Champions League

Geplaatst op Tue 14 Feb 2012 om 11:29

Met de achtste finale Bayer Leverkusen – Barcelona keert de Champions League dinsdagavond uit haar winterslaap op Nederland 3. Maar niet alle achtste finales zullen live te zien zijn bij de NOS. Volgens hoofd sport Maarten Nooter ligt dat aan het contract met voetbalbond UEFA. “Tot 2009 werden de achtste finales op vier avonden verspeeld, met steeds vier duels per keer. Maar de UEFA wilde meer live momenten creëren en smeerde het programma uit over acht avonden.”

Op die acht avonden staan steeds twee duels op het programma, legt Nooter uit in De Telegraaf. “Wij als NOS behielden echter maar het ‘recht’ op vier avonden live voetbal. En dus wordt nu per keer gekozen welke avonden er live verslag wordt gedaan Dit jaar voor het laatst overigens, want volgend seizoen geldt ons nieuwe contract en kunnen we alle acht avonden live voetbal brengen.”

Voor deze week was de keuze niet moeilijk, stelt Nooter. “Want vandaag is Leverkusen-Barcelona onze live wedstrijd en morgen zenden we AC Milan-Arsenal uit. Die duels springen er voor ons echt uit. Een avondje Messi en de rest en morgen Seedorf, Van Bommel en Emanuelson tegen de in bloedvorm verkerende Robin van Persie, je kunt het slechter treffen.”

Topaffiches, waarvan we in principe ook de returns live zullen uitzenden. Alle andere duels zijn in samenvatting te zien, steeds om half elf op Nederland 3.

Bayer Leverkusen – Barcelona is om 20.40 uur live te zien op Nederland 3.
26 Reacties op “NOS grijpt naast live-uitzendingen Champions League”


 1. Debby

  Hoe minder voetbal op tv, hoe beter….

 2. Anonymous

  Commercieel circus met onze belasting centen!

 3. Louwter

  NOS laat de CL toch schieten!
  Leuk voor de co
  Richt je pijlen op behoud van het eredivisie voetbal op de po.

 4. LD

  Gelukkig maar 4 ipv 8 avonden. Hou dat volgend jaar ook lekker zo!

 5. boris

  Haha wat een nieuws zeg. Dit is al zo sinds 2009, zoals ook in het artikel staat. Dus beetje raar om hier nu een bericht aan te wijden.

 6. ton

  Waarom toont u dat zelfgenoegzame hoofd van Van Gelder bij dit artikel? Als het dan toch moet, doe dan Dione de Graaff in haar balljurk……nee, doe maar niet!

 7. The Fonz

  Ik heb het hier al vaker gezegd maar Champions League hoort achter de decoder. In bijvoorbeeld Duitsland (ard/zdf), Belgie (vrt/canvas) en Verenigd Koninkrijk (bbc) wordt de CL ook niet op de publieke kanalen uitgezonden. Ik denk dat de NOS al die miljoenen wel op een nuttigere manier zou kunnen inzetten. Voor internationale toernooien (EK / WK) vind ik overigens wel dat dat deze op een open net voor iedereen te zien moeten zijn.

 8. SjalalaSieneke

  @The Fonz – Heb je dat al vaker gezegd? En niemand die naar je luistert? Wat gek zeg ….. ;-)

 9. The Fonz

  @sjalalaSieneke – phew gelukkig luister jij kennelijk wel naar me.. dank daarvoor ;)

 10. Piet

  Ik zie het probleem niet?

  Sport 1 is zender van de maand, dus als je sport wilt zien zie je genoeg!

 11. SjalalaSieneke

  @The Fonz – Tuurlijk! En ik ben het nog met je eens ook.

 12. Jimmy

  Info voor onze PO liefhebbers:
  Vanavond weer alle CL wedstrijden live op Sport1 met weinig reclame vooraf, in de rust en na de wedstrijden.
  Dit in tegenstelling tot de Nos op 3.
  Die zenden een en al reclame uit voor, tijdens en na de wedstrijd, haha

  Ook het ABN Tennis Toernooi is vanaf de middag tot de avond live te volgen via Sport 1.

 13. kampie

  dit is toch heel oud nieuws? Was vorig jaar ook al zo….

 14. herman

  Zie ons aller Cheque eens schik hebben op de foto. Hij heeft net weer zijn maandsalaris bijgeschreven gekregen van ons aller PO-gedrocht, een maandsalaris waar Jan Modaal een heel jaar voor moet werken. Maar ja, onze Cheque heeft natuurlijk ook wel een hele verantwoordelijke baan en werkt zich helemaal scheel ten dienste van onze samenleving, dat mag toch ook wel de nodige door Jan Modaal bij elkaar geschraapte belastingcentjes kosten, dacht ik zo. ;)

 15. Anonymous

  Ze hebben onze aller Herman ook weer uit zijn TBS celletje gelaten. ;)

 16. Anonymous

  @herman, wat lig je toch weer te zeiken. Er is niets mis met het salaris van Jack van Gelder.

 17. Jan91

  @Herman, jongen, richt je eens op andere dingen. Weet je wel hoe groot onze Nederlandse begroting is en welke fractie daarvan de PO gaat? Richt je eens op (overheids)mensen die telkens opnieuw ongeacht prestaties bonussen mogen bijschrijven, in peperdure auto’s worden rondgereden en tonnen aan salaris verdienen terwijl ze manager zijn van overheidsinstanties als bijv. goede doelen, ziekenhuizen en deels geprivatiseerde ondernemingen (NS)!

 18. Peter 1*

  Je bent als kijker van de CO veel duurder uit dan de P.O.
  RTL en SBS , daar hangt ook een prijskaartje aan
  dat zit allang verekend in je kabel , digitale en andere media kosten
  en ook de vaste adverteerdes op RTL en SBS pikken van de kijkers
  dat zie je op de kassabon in de supermarkt

 19. Anti-Herman

  En maar weer lekker zeiken op de PO. Geen enige zinnige reacties hierboven.
  En er is een Europees beleid die het verbied om alles achter de decoder te gooien. Alleen de VVD zou dit graag zien. Wedstrijden van nationale teams moeten op het open net. Wel moeten kabelaars de doorgifte in het buitenland verhinderen (zie RAI bv). En wat ZDF betreft, die krijgen volgend jaar pas de rechten. Dus of dat achter de decoder verdwijnt? En de Belgen volgen de CL via de CO-zenders, daar mag de VRT/Canvas weer de Euroleague uitzenden. Reden is dat ook daar 1 zender niet alles kan en wil uitzenden. Dus ook hierboven weer foutieve meldingen.

 20. Hallo Albert Heijn

  @The Fonz,

  Vergeet niet in Duitsland en Engeland,Frankrijk wonen meer mensen dan in nederland. Hier met 16 miljoen mensen kan dat niet alleen maar bij Sport 1. Sport 1 is betaalzender. Nu tijdelijk gratis maar niet voor eeuwig.
  CO (RTL,SBS) moeten eens kijken om de rechten te krijgen.
  PO (NPO) moet het afstaan

 21. peter

  @ Hallo Albert Hein, Ja dat willen de C.O. wel maar in hun achterhoofd weten ze ook dat het bijna niet is terug te verdienen
  stel dat de rechten voor eredivisie 30 miljoen kost , moeten ze eerst 30 miljoen omzetten , hebben ze nog geen dubbeltje verdiend , dan personeel en uitzendt kosten, etc etc dus op jaarbasis is dat onhaalbaar .
  en nu er steeds meer abonnementen worden afgesloten bij Eredivisie live
  vind ik het heel dom , dus laat maar lekker bij de NOS

 22. Schemerlamp

  @herman
  dinsdag 14 februari 2012 om 15:52

  Ik kijk toch liever bij de PO familie, dan bij de CO (Bertelsmann e.a.)!.

 23. Maurice

  Hoe meer voetbal, hoe beter, doordeweeks is er toch haast niet veel, CL zie je tenminste echt de grote topclubs, EL wat mindere, nou ja, Ajax-ManUnited, AZ-Anderlecht zijn een genot om te kijken a.s. donderdag. Voetbal scoort altijd goed, net als schaatsen

 24. peter2

  j

 25. Braak

  Wie is dat op die foto? Mussolini?

 26. beer

  2018

  steeds meer mensen laten het voetbal links liggen
  omdat de schoonheid onder gesneeuwd raakt
  door de geldzucht van enkele slimme mensen.
  het gaat zo niet langer.

  wat jammer !
  maar ook wel weer een opluchting toch ?
  gaan we lekker wat anders doen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.