NOS grijpt naast live-uitzendingen Champions League

Met de achtste finale Bayer Leverkusen – Barcelona keert de Champions League dinsdagavond uit haar winterslaap op Nederland 3. Maar niet alle achtste finales zullen live te zien zijn bij de NOS. Volgens hoofd sport Maarten Nooter ligt dat aan het contract met voetbalbond UEFA. “Tot 2009 werden de achtste finales op vier avonden verspeeld, met steeds vier duels per keer. Maar de UEFA wilde meer live momenten creëren en smeerde het programma uit over acht avonden.”

Op die acht avonden staan steeds twee duels op het programma, legt Nooter uit in De Telegraaf. “Wij als NOS behielden echter maar het ‘recht’ op vier avonden live voetbal. En dus wordt nu per keer gekozen welke avonden er live verslag wordt gedaan Dit jaar voor het laatst overigens, want volgend seizoen geldt ons nieuwe contract en kunnen we alle acht avonden live voetbal brengen.”

Voor deze week was de keuze niet moeilijk, stelt Nooter. “Want vandaag is Leverkusen-Barcelona onze live wedstrijd en morgen zenden we AC Milan-Arsenal uit. Die duels springen er voor ons echt uit. Een avondje Messi en de rest en morgen Seedorf, Van Bommel en Emanuelson tegen de in bloedvorm verkerende Robin van Persie, je kunt het slechter treffen.”

Topaffiches, waarvan we in principe ook de returns live zullen uitzenden. Alle andere duels zijn in samenvatting te zien, steeds om half elf op Nederland 3.

Bayer Leverkusen – Barcelona is om 20.40 uur live te zien op Nederland 3.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen