Matthijs van Nieuwkerk openhartig in College Tour

Matthijs van Nieuwkerk is vrijdagavond openhartig in de tv-show College Tour. Dat zegt interviewer Twan Huys op Radio 1. Het is het eerste grote tv-interview met Van Nieuwkerk ooit, ondanks het jarenlange succes van De Wereld Draait Door. “Eén student wilde weten of hij net als Arie Boomsma ontkleed op de Linda zou gaan. En dat gesprek werd wel een flirtgesprek, waarin het ging over hoe hij er naakt zou uitzien. Hij checkte bij haar: ‘Ben je nou met me aan het flirten of niet?’ Ze zei: ‘Ja.’

Huys was gespannen voor de opnames. “We komen uit een tamelijk spectaculaire uitzending met Mark Rutte in december. Dat heeft heel veel nieuws opgeleverd en de gemoederen beziggehouden. Je wil altijd je vorige uitzending overtreffen. Daar ben ik gespannen over. Er moet niets ontbreken aan de voorbereiding.”

Van Nieuwkerk werkte goed mee. “We hadden te maken met een opmerkelijk openhartige Matthijs van Nieuwkerk, die veel confidenties over zijn privéleven los heeft gelaten. Hij is zeer genereus in wat hij verteld heeft over de pieken en dalen in zijn privé en professionele leven. Ik kan niet anders zeggen.”

Tijdens de opnames onthulde Van Nieuwkerk iets dat slechts weinigen weten. “Hij lijdt aan curieuze, dwangmatige neuroses. Die veranderen ook in de tijd. Hij heeft nu een enorme angst voor tunnels en bruggen.

Als hij een fietstocht maakt en hij heeft van tevoren niet goed gekeken waar hij naar toe gaat, en er duikt plotseling een brug op, dan moet hij stoppen en omkeren om een andere route te zoeken. Dat is heel raar voor iemand die iedere avond moeiteloos voor 1,1 miljoen mensen een programma maakt.”

College Tour is om 20.25 uur te zien op Nederland 3.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen