Frank Visser baalt van Nederlandse gemeenten

Foto: Studio KastermansFrank Visser vindt het niet van deze tijd dat sommige gemeenten in Nederland weigeren mee te doen aan zijn tv-show De Rijdende Rechter. Dat zegt de rechter op Radio 538. Visser vindt het laf. “En als je hoort waaróm niet. Dan zeggen ze: ‘Nee, we komen niet, want we hebben gelijk.’ Of: ‘We vinden het zielig voor die mensen, want ze verliezen toch.’ Of ook een heel mooie: ‘Dit probleem is dermate ingewikkeld, het is niet geschikt voor De Rijdende Rechter.’ Ik vind dat het niet kan.” 

Gemeentes zeggen heel vaak ‘nee’, stelt Visser. “Dan willen ze niet meedoen. Ik vind dat het eigenlijk niet kan. Als de kleine winkelier op de hoek het niet wil, heb ik daar begrip voor, want het is vrijwillig, maar zo’n grote instantie.”

Hij vindt het bovendien een belediging als zijn programma gewantrouwd wordt. “Ik heb toch in die 17 jaar laten zien dat ik niet zo maar mensen laat winnen om gemeentes te pesten. Ik doe gewoon een eerlijke uitspraak. Als ze zeggen dat ze het niet bij de Rijdende Rechter willen, dan denk ik: hello, we leven in de 21ste eeuw.”

De Rijdende Rechter keert dinsdagavond terug op Nederland 1.

 

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen