VARA ‘ontmaskert’ RTL-medium Derek Ogilvie

Foto: RTLRTL 4-medium Derek Ogilvie is ontmaskerd door het tv-programma Rambam van de VARA. Althans, dat stellen de programmamakers. Rambam stuurde presentatrice Linda Hakeboom naar een theatershow van Ogilvie. “Hij heeft twintig minuten lang met mijn overleden opa gesproken, contact gehad met zijn geest, maar jammer voor hem en gelukkig voor mij leeft mijn opa nog. Dus dat kan niet. Het is heel erg dat men dat gelooft. Dat is nu aangetoond“, zegt ze in De Pers.

Eindredacteur Mattias Schut vindt het een kwalijke zaak. “Vooral als je bedenkt dat deze man wel dertig keer per jaar volle zalen trekt en mensen de hoop hebben dat hij echt met hun dierbaren kan praten. Als blijk dat het allemaal niet waar is, is dat voor heel veel mensen in ons land heel erg.

Max van den Burg, medepresentator in het item, grapt dat de goeroe het land uitgezet moest worden. “Hij is de Mauro van de entertainmentindustrie“, zegt hij.

Na de theatershow confronteerde Hakeboom het medium met de onjuistheden. De beelden zijn maandag te zien in Rambam op Nederland 3.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen