John de Mol: ‘Opnames Voice USA mooiste moment 2011’

John de Mol vond de eerste tien minuten van de opnames van de Amerikaanse The Voice het hoogtepunt van 2011. Dat vertelt de mediatycoon in VARAgids. De eerste kandidaat bij de opnames was een ‘hele goede zwarte zangeres’ die een liedje van coach Christina Aguilera zong. “Christina drukte, waarna de kandidate in tranen uitbarstte. Mijn vrouw Els, regisseur Sander Vahle en Winston Gerschtanowitz waren mee. We keken elkaar aan en dachten hetzelfde: dit wordt hem“, zegt hij.

‘Bingo’, dacht De Mol. “Ik had een eigen plek achter de monitoren. Naast me zat de directeur van zender NBC, met de tranen in zijn ogen. Dat had ik niet, maar ik had wel kippenvel. (..) Omdat Amerika hét land is waar het moest lukken om de grote doorbraak te creëren, heb ik zeer veel tijd in de voorbereiding gestoken.

De tweede serie van The Voice begint daar op 5 februari, na de finale van de Super Bowl. “Het beste timeslot dat je wereldwijd kunt krijgen. Op zo’n moment zitten honderd miljoen Amerikanen voor de televisie. Het programma dat er afgelopen jaar achteraan kwam, hield 18 miljoen kijkers over. Ik denk dat we met The Voice over de 20 miljoen kunnen gaan.

The Voice is ontstaan uit narrigheid over het succes van Idols. “Vervolgens kwamen ook X Factor en Popstars erbij. Trends waarvan ik dacht: ‘Verdomme, daar zou ik er normaal gesproken ook één van hebben gemaakt.’ Ik ben per definitie jaloers op ieder succes van een ander die iets bedenkt wat ik zelf had willen bedenken. Als je dat gevoel niet meer hebt, moet je ermee stoppen.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen