Beste novembermaand in veertien jaar voor RTL 4

Geplaatst op Thu 01 Dec 2011 om 11:09

RTL 4 heeft de beste novembermaand in veertien jaar achter de rug. De tv-zender blijft maar groeien en stevent af op een recordjaar. Dat zegt een woordvoerder van RTL donderdag in een persbericht. Het marktaandeel in de commerciële doelgroep boodschappers van 20 tot 49 jaar kwam uit op 22,5 procent. “Koploper was The Voice of Holland met 3,6 miljoen kijkers op 4 november, goed voor een zenderaandeel van 58,1 procent in dezelfde doelgroep“, aldus de persvoorlichter.

Andere topscoorders op RTL 4 waren Van der Vorst ziet sterren, dat met 2,2 miljoen kijkers een record behaalde, Ik Hou Van Holland (2,8 miljoen), Ushi & The Family (2,2 miljoen), Let’s Get Married (1,6 miljoen) en Obese (1,7 miljoen). Andere primetime-hits waren volgens RTL Het Spijt Me, Wat Vindt Nederland?, Derek Ogilvie: Kinderfluisteraar, Miljoenenjacht, Bones en Crime Scene Investigation.

Doordeweeks gebeurden ook hele mooie dingen, zegt de woordvoerder. “Voor het eerst sinds de start van het RTL Nieuws trok de uitzending van 19.30 uur meer kijkers dan de 20.00 uur uitzending van het NOS Journaal. Dat gebeurde in november zelfs tweemaal. En op 18 november stemden ruim 2 miljoen kijkers af op Goede Tijden, Slechte Tijden, waarmee dit de best bekeken aflevering was sinds 3 februari 2006.

RTL 5 kwam vooral tot scoren met Expeditie Robinson en So You Think You Can Dance, RTL 7 deed het goed met een record voor Voetbal International en RTL 8 behaalde vooral hoge zenderaandelen met films.

Gezamenlijk kwam de RTL-zenders uit op een marktaandeel van 38,1 procent in de doelgroep 20 tot 49-jarigen, de hoogste score sinds 1996. “Zowel de Publieke Omroepen als de SBS Groep daalden juist in november ten opzichte van vorig jaar. Zij kwamen uit op respectievelijk 25,0 en 21,3 procent zenderaandeel in deze doelgroep.
11 Reacties op “Beste novembermaand in veertien jaar voor RTL 4”


 1. Daan

  Weinig op aan te merken. RTL draait op dit moment erg goed. Tussen de nieuwe programma’s(-oproepen) (VOH kids, prodeo, rechtgezet) voor komend voorjaar zitten ook wel kanshebbers, dus de vooruitzichten zijn ook prima.

 2. kwikjealex

  Jammer alleen van de dinsdag

 3. The Fonz

  RTL heeft duidelijke profielzenders met een eigen gezicht gecreëerd en plukt daar nu de vruchten van. RTL4 familie, RTL5 jongeren, RTL7 mannen.. alleen RTL8 hangt er maar een beetje kleurloos bij (zogenaamd vrouwenzender ofzo). Daarnaast presteert de concurrentie natuurlijk ver ondermaats maar ik verwacht dat er toch wat gaat veranderen met John de Mol aan het roer (en eventuele overstap zusje Linda).

 4. Catherine Keyl

  Helemaal top voor RTL! Begin spijt te krijgen dat ik ooit ben weggegaan daar..

 5. guusflater

  Vooral RTL8 draait erg lekker.

 6. sabine

  Ook Dit is mijn lijf op de woensdag doet het stiekem best goed.

 7. Anonymous

  Dit geeft een iets ander verhaal.

  http://www.mediajournaal.nl/2011/12/01/rtl-zenders-verliezen-aandeel-in-november.html

 8. David (2)

  @Anonymous:

  Natuurlijk vergelijkt RTL met de ‘gunstigste’ maand. Dus niet met vorige maand, maar met vorig jaar. Logisch, lijkt me. Neemt niet weg dat ze een hele mooie prestatie neerzetten, daar kan je zelfs als RTL-tegenstander niet om heen, lijkt me.

 9. peter van der anus

  O god tis weer tijd voor manipuleer de cijfers zodat we “de beste….ooit” hebben.

 10. Braak

  Interessant artikel Anonymous!! Er wordt dus gewoon gesjoemeld met de cijfers.

 11. Owen

  Helemaal niet het is maar hoe je het leest het is de beste november sinds 14 jaar… dat ia gewoon waar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.