RTL 4 wil verder met Kwestie van Kiezen

Geplaatst op Wed 09 Nov 2011 om 15:35

RTL 4 wil graag verder met het interviewprogramma Kwestie van Kiezen van presentator Rick Nieman. Dat heeft een woordvoerster van RTL woensdag bevestigd. Kwestie van Kiezen was de afgelopen zes weken te zien op de zondagavond van RTL 4 en sluit deze week af met een interview met Reinout Oerlemans. RTL 4 is zeer tevreden over het resultaat. “Het programma is heel goed bevallen. De intentie voor een tweede reeks is er dan ook“, legt de persvoorlichtster uit.

Begin oktober ging Kwestie van Kiezen in première om half elf ‘s avonds. Al na twee weken promoveerde de interviewserie naar half tien, direct na de kijkcijferhit Obese van Wendy van Dijk.

Afgelopen week bereikte Kwestie van Kiezen een hoogtepunt met de aflevering met Gordon. Er keken 837.000 mensen.
18 Reacties op “RTL 4 wil verder met Kwestie van Kiezen”


 1. Dennis

  En terecht!

 2. Tim

  IJzersterk programma. Dit heeft RTL nodig om ook als nieuwszender serieus genomen te blijven.

 3. Koen

  Ik vind Sven Kockelmann veel beter, vooral scherper. Maar goed, ook het nieuwe seizoen van Kwestie van Kiezen zal ik kijken. Wel afhankelijk van welke gast er is.

 4. Vincent

  Nice!

  Het is vaak zoeken naar dergelijke interviewprogramma’s.
  Het programma geeft de pessimistisch ingestelde commerciele omroep criticasters het nakijken. De zender durft wederom voor een eigen vorm van inhoud te kiezen, het is wel te hopen dat de gastenkeuze een mooie balans vindt en niet afglijd naar enkel typen als Gordon, no offence. Overigens hoeven het ook weer geen Zomergasten te worden. In het bijzonder complimenten voor Nieman.

 5. Jan

  Deze namen zag ik onlangs voorbijkomen op http://www.ahrn.nl/dynamic_guestbook.php – Peter R. de Vries, Rob Trip, Mariëlle Tweebeeke, Linda de Mol, Bridget Maasland, Alberto Stegeman, John de Mol/Joop van den Ende (niet beiden in 1 seizoen), Irene Moors, Patrick Lodiers, Milika Peterzon. Zelf boeien ze me allemaal niet zo, maar het is wel een mooi lijstje voor een tweede seizoen!!

 6. Bart

  Prima programma, waarmee RTL4 zich wat breder profileert. Ze moeten er wel op blijven letten dat ze toegankelijke mensen blijven uitnodigen, waardoor het programma ook interessant blijft voor de gemiddelde RTL4-kijker. Dus niet beginnen aan schrijvers of mensen uit het bedrijfsleven.

 7. jan91

  Het jammerlijke van dit programma is dat het alleen maar grote bekende Nederlandse bekendheden zijn, in tegenstelling tot interviewprogramma’s bij de Publieke Omroep waar ook bijv. schrijvers, kunstenaars en iets minder bekende zangers/zangeressen worden uitgenodigd. Dat moet ook wel om de kijkcijfers bij RTL vanuit de interesse van de kijkers redelijk hoog te houden. Het nadeel is dat types als Gorden, Johan Derksen en Albert Verlinde worden uitgenodigd die voor de PO de moeite niet waard zijn.

 8. MicheldeB

  Geweldig, het moet echt blijven. Ik vind het sowieso idioot dat allemaal goede programma’s maar zes keer worden gemaakt en daarna weer een half jaar niet. Net zoals Dit was het nieuws.

 9. Anonymous

  dit is natuurlijk een prima oplossing voor de zondag. Een goed programma wat relatief weinig geld kost maar een groot publiek kan vasthouden. Zou het uitstekend doen ook na een miljoenenjacht.

 10. Lies

  Sluit me aan bij de reactie van Vincent.
  De reactie van Jan91 begrijp ik niet helemaal. Laatst heb ik een aflevering van Profiel (PO) zitten kijken, met als lijdend voorwerp de heer Derksen. Waarom nodigt Nieman mensen uit zoals Jeroen Pauw (PO), Yvon Jaspers (PO) enz?
  Kwestie van Kiezen heeft bewezen dat Nieman een goede interviewer is. Misschien kan de heer I. Niehe er wat van leren….

 11. kwikjealex

  Mooi zo, het kijkt lekker weg maar het is toch geen kleuter tv.
  Mooi er tussen in, en dat ziet een groot publiek gelukkig ook.

 12. Godfather

  Alsjeblieft met een andere presentator. Deze man heeft een splaakgeblek.

 13. Schemerlamp

  De CO zenders zijn er toch voor de amusement!.

 14. Martijn

  Terecht! Zo’n programma hoort een zender als rtl4 ook te hebben.

 15. Creno34

  Waar wil RTL4 niet mee verder tegenwoordig, maar goed ik kijk bijna nooit naar deze flut zender en zeker niet op zondagavond.

 16. Piet

  Dit programma moet RTL zeker houden, maar het mag nog wel wat scherper.
  Het moet natuurlijk geen kopie worden van Oog in oog, maar iets kritischer mag best.

 17. moi

  ja graag, maar dan met jeroen pauw aub, sinds koefnoen gaat nieman zich kleden als een oude rocker met bakkebaardjes hetgeen hem tamelijk ordinair maakt, kan beter…

 18. Jimmy

  @Schemerlamp; Ach jeh, daar is ze weer !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.