Twan Huys wint Sonja Barend Award

Twan Huys, presentator van Nieuwsuur, heeft de Sonja Barend Award gewonnen, een prijs voor het beste tv-interview van het jaar. Hij kreeg de award voor zijn gesprek met Thom Karremans, de ex-luitenant-kolonel van Dutchbat. Dat heeft de VARA laten weten. De jury van de Sonja Barend Award vond het gesprek over Karremans’ tijd in Srebrenica ‘onthullend en diepgaand’, ‘een gesprek van historische waarde’ en ‘journalistiek vakwerk’. Het interview was in augustus te zien in Nieuwsuur.

Een jury van vakgenoten en mediajournalisten koos uit vier genomineerde interviews van het afgelopen tv-seizoen. Naast Twan Huys waren dit Matthijs van Nieuwkerk (met Isa Hoes in De Wereld Draait Door), Sven Kockelmann (met Marine Le Pen in Oog in oog) en Paul Witteman en Jeroen Pauw (met Albert Drent in Pauw & Witteman.

Huys ontving de prijs uit handen van naamgever Sonja Barend, in een speciaal televisieprogramma gewijd aan de kunst van een goed tv-interview. Dat programma, Sonja op zaterdag, is aanstaande zaterdag te zien op Nederland 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen