RTL 5-show Topchef strikt beste kok ter wereld

René Redzepi, wiens Deense restaurant Noma al voor het tweede jaar op rij is verkozen tot beste restaurant ter wereld, is dinsdag te gast in het programma Topchef op RTL 5. Dat heeft een zegs- vrouw van RTL maandag laten weten. De tv-zender spreekt van een ‘bijzonder bezoek’. “De Topchef-chefs Robert Kranenborg en Julius Jaspers nodigen de hooggeëerde Deense topkok Redzepi uit om in hun studio gerechten van kandidaten te beoordelen“, vertelt de persvoorlichtster.

De acht overgebleven kandidaten moeten voor Redzepi binnen korte tijd drie verschillende poffertjes bereiden en per poffer drie ingrediënten kiezen. “De reden dat Robert en Julius voor het Oudhollandse poffertje in een nieuw jasje hebben gekozen, is dat René Redzepi met zijn beste restaurant van de wereld Noma, bekend staat om zijn Aebleskiver. Een Deense variant op het poffertje.”

Redzepi zit niet zo maar in het programma. Zijn boek Noma – Tijd en plaats in de Nordic keuken is onlangs naar het Nederlands vertaald en hij heeft dus wat te promoten.

Topchef is dinsdag tussen 19.00 en 20.00 uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen