RTL 4-baas Erland slaat terug naar Yvon Jaspers

Foto: Nick van OrmondtRTL 4-baas Erland Galjaard vindt het on- terecht dat Yvon Jaspers de suggestie wekt dat commerciële zenders geen tijd en geld zouden hebben om kandidaten echt te begeleiden, ook in de nasleep van programma’s. “Ik vind dat onbegrijpelijk. Jaspers moet weten dat je zulke programma’s alleen kunt maken als je oprecht geïnteresseerd bent in deelnemers. Als je met elkaar in contact blijft, ook als de camera niet draait. Onze presentatoren zijn niet voor niets de beste“, zegt de tv-baas.

Volgens Galjaard komen zijn presentatoren niet alleen bij mensen over de vloer om snel tv te maken. “Ze komen niet binnen om een tekstje op te lepelen, maar zijn overal bij betrokken en denken mee over oplossingen. Herman den Blijker heeft nog contact met veel restauranthouders uit zijn programma’s.”

Voor het programma Obese volgde Wendy van Dijk een aantal kandidaten zelfs een jaar lang, terwijl zij probeerden af te vallen. “Het is een duur programma, we volgen deelnemers een heel jaar voor een uitzending van zeventig minuten.

En ook na de opnames blijft RTL 4 aan de Obese-kandidaten denken. “We begeleiden de deelnemers tot een jaar na de uitzending. Ook als dat overbodig lijkt. Het is een misvatting dat commerciële programmamakers hun verantwoordelijkheid niet nemen.

Jaspers deed haar uitspraken toen ze gevraagd werd of haar tv-show Boer Zoekt Vrouw ook door RTL of SBS gemaakt zou kunnen worden. “Ik zou het bijzonder knap vinden, als het ze lukt met minder geld en minder tijd.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen