‘Paul de Leeuw heeft gunfactor terug’

Na een paar minder goede jaren op de zaterdagavond tegenover Linda de Mol en een moeilijk seizoen met De Madiwodovrijdagshow, hoopt Paul de Leeuw dat het tij zaterdag zal keren als op Nederland 1 zijn tv-show PAU!L van start gaat. Eindredacteur Sander van den Eeden heeft goede hoop. “Paul heeft op dit moment de ‘gunfactor’, hij is met Madiwodo hard genoeg gevallen. Iedereen weet namelijk ook dat het zonder De Leeuw een stuk saaier wordt op de Nederlandse tv.

Volgens Van den Eeden realiseert men zich dat niet goed. “Als hij morgen tegen een boom rijdt, roept half Nederland in ingelaste uitzendingen dat hij de beste is die we hadden. Worden opzienbarende fragmenten uit De Schreeuw van de Leeuw van begin jaren 90 herhaald, maar ook uit zijn 25-jarig jubileum van 2008. En van alles daartussen.

Hij hoopt dat heel Nederland voor de buis zit. “Een combinatie van De schreeuw van De Leeuw en Mooi! Weer De Leeuw, met een satirische quiz. Eigenlijk typisch VARA, typisch Paul. Wat gaat het worden? De kijker wacht af, collega’s ook. Sommigen doen schamper: ‘Jullie gaan het nog maar eens proberen?’ Anderen zeggen: ‘Ik verheug me er op. Ik heb dat Ik Hou Van Holland nou wel gezien.’

De kritiek dat Nederland moe is van De Leeuw, slaat Van den Eeden in de wind. “Met die Paul-moeheid valt het volgens mij wel mee. Naar de aflevering van Waar is de Mol? waarin Paul de Leeuw op reis ging naar zijn vader in Polen, keken 750.000 mensen.

Pau!l is om 20.25 uur te zien op Nederland 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen