Obese-kandidaten lezen Wendy de les

Foto: RTLWendy van Dijk heeft er maar liefst een jaar opnames voor gemaakt: Obese. Het programma gaat zondag in première op RTL 4 en volgt elke aflevering iemand met overgewicht. In het tijdsbestek van een jaar moesten echter niet alleen de kandidaten eraan geloven. “Het mooist van het programma is misschien wel dat de kandidaten nu op mij gaan letten. Nam ik een cola, zei Danny: dat moet je nou niet doen. Daar krijg je nog meer honger van. Nou ben ik niet een van de dikste…“, aldus Wendy.

In het programma van producent Reinout Oerlemans volgt Wendy in totaal zes kandidaten. “De eerste is Danny. Hij was vroeger een enorme sportieveling. Maar door een nonchalante levenswijze kwam hij aan tot het ongelooflijke gewicht van 270 kilo. Verbazingwekkend, maar hij had een prima conditie en hij had zijn leefomgeving zo aangepast dat hij gewoon nog kon werken.”

Danny is maar liefst 154 kilo afgevallen. “We deden er een jaar over en hij raakte steeds verder gemotiveerd. Dit is ook niet zomaar een programma over diëten, mensen worden echt langdurig professioneel begeleid. Ik ben ongelooflijk trots op hem“, besluit de presentatrice in De Telegraaf.

Obese is van 20.00 tot 21.30 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen