KRO start opnamen tweede seizoen Penoza

Geplaatst op Mon 24 Oct 2011 om 11:55

De KRO is maandag begonnen met de opnames van het vervolg op Penoza. Ook in de tweede serie is de hoofdrol weggelegd voor Monic Hendrickx als Carmen van Walraven de Rue. Dat heeft de omroep laten weten. Mediadirecteur Taco Rijssemus verwacht er veel van. “Penoza heeft Nederlands drama naar een hoger, internationaal niveau getild. En ook de tweede serie lijkt over alle ingrediënten te beschikken voor een veelbelovend vervolg op de spannende familiesage“, zegt hij.

De eerste serie van Penoza was eind 2010 te zien op televisie en liet zien hoe moeder Carmen zich uit noodzaak een weg in de drugswereld werkte. Nu heeft niemand meer iets vernomen van Carmen. Iedereen gaat er dan ook vanuit dat zij een nieuw leven is begonnen, ergens in een exotisch oord. “Maar de plek waar Carmen met haar drie kinderen een rustig bestaan probeert te leiden, is dichterbij dan men denkt“, verklapt de KRO alvast.

Naast de personages die de eerste serie hebben overleefd, zijn er nieuwe rollen voor onder meer Eric Corton en Jacqueline Blom.

Penoza 2 is eind 2012 tien weken lang te zien op Nederland 3.
12 Reacties op “KRO start opnamen tweede seizoen Penoza”


 1. j-k

  leuk! maar het vervolg is wederom 2 jaar later!

  niet kijkersvriendelijk, ze hadden na het aflopen van seizoen1 beloofd dat het in 2012 voorjaar uitgezonden zou worden. beloof het dan ook niet!

  verder vind ik penoza een top serie! maar wel jammer dat ze weer uitstellen.

 2. Martini

  Wat een geweldige serie is dat. En wat duurde de komst van zo’n tweede seizoen lang!
  Maar gelukkig is het in ieder geval op komst. En nu gewoon een plek op Nederland 1.

 3. Gabriella

  Heel erg jammer dat we zolang moeten wachten op
  seizoen 2 van penoza. maar wat is het een topserie zeg met hele
  goeie acteurs erin.

 4. Coeus

  Wat een lieverds zijn het toch op de persafdeling: “KRO start opnamen”. Laten we het houden op “NL Film start opnamen”.

 5. Michel

  Goed nieuws! Top serie. Al hadden de opnames van seizoen2 natuurlijk al afgerond moeten zijn.

 6. Levi

  Eind 2012 pas? Blijf niets snappen van het PO drama beleid.

 7. edje

  Pracht serie, maar Overspel net iets beter.

 8. Anonymous

  EN toch weer even zeuren met elkaar blijkbaar… het is een topserie en dat flans je niet zo snel in elkaar als de commercielen doen. Wees blij DAT het eraan komt ondanks de bezuinigingen want als we dergelijke series bij de commercielen zouden verwachten kunnen we het wel shaken, wat brengen die nou op dit gebied en met deze kwaliteit? Als het geen talentenjacht is of ander soort realityshow ga je het echt niet zien bij de commercielen. Overigens kan de commerciele omroep er ook lang over doen, ben eens bij een opname van Kees & Co geweest die pas een jaar later op TV kwam en hoeveel viel daar nou precies aan te monteren?

 9. Anonymous

  Het AD meldt trouwens voorjaar 2012 ipv eind 2012

 10. arno

  Heb serie 1 niet gezien, misschien een idee om het van de zomer te herhalen? Want dan stroom je makkerlijker in bij serie 2!!

 11. Louwter

  Penoza moet naar NL1
  Eerst herhalen in de zomer daarna nieuw

 12. Els

  De dvd-box van Penoza lag al een tijdje onuitgepakt in m’n nachtkastje! Afgelopen kerstvakantie ben ik eens gaan kijken…………. het hele gezin is er door mee genomen! Heerlijk om te vertellen dat er een vervolg komt en dat helemaal onverwachts! Make my Day !!!!!!!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.