Alberto Stegeman wint van spermadonor

Geplaatst op Tue 18 Oct 2011 om 13:59

Foto: SBSAlberto Stegeman mag zondag gewoon zijn tv-show Undercover in Nederland uitzenden op SBS 6. Een spermadonor die de vertoning wilde voorkomen, is door de Amsterdamse rechtbank in het ongelijk gesteld. Dat meldt SBS dinsdag. Undercover laat in de aflevering van zondag zien hoe de spermadonor uitlegt dat hij wensmoeders meestal niet vertelt dat hij het syndroom van Asperger heeft. Ook verklaart hij deze moeders dat hij niet bekend is met erfelijke genetische afwijkingen.

De rechtbank stelt dat het programm aeen ‘ernstige misstand in de samenleving’ aan het licht brengt, door aan te tonen dat er gevaren kleven aan donorschap via internet. Dat belang vindt de rechter belangrijker dan de bezwaren van de spermadonor.

Wel moet Undercover ervoor zorgen dat het gezicht van de spermadonor onherkenbaar in beeld wordt gebracht en dat zijn stem wordt vervormd.

De uitzending is zondag om 21.30 uur op SBS 6.
11 Reacties op “Alberto Stegeman wint van spermadonor”


 1. Tina

  Stegeman is een misselijk mannnetje…

 2. Mark

  Ik vind die koppen op MC altijd lachen, ze komen zo dubbelzinnig over. Kunnen wel niet met z’n allen hier op MC die koppen uit gaan beelden met een foto, zoals die nieuwe internetrage 101tjes uitbeelden (de headlines op TT 101 van NOS).

 3. Frank

  Inderdaad, wat een titel…

 4. Knuffelbeertje.

  Goed zo Alberto, fijn dat het uitgezonden mag worden.
  Wat een bedriegers zijn er toch op de wereld.

 5. Simon

  Zou hij worst lusten?

 6. flapdrol

  hij is zelf spermadonor…..

 7. Paul

  Ik wil wel wat doneren bij Alberto hoor….

 8. variabel

  Hahaha, donorschap via internet. De mens is toch écht diep gezakt. Dieper kan haast niet. Nu kunnen kinderen worden besteld via internet. Normale winkels doen het niet meer dus dan maar naar de website van: De donor staat klaar voor U. Bel en bestel. Kleine foutjes kunnen aanwezig zijn, maar, denk aan de bonus van 5-jaar fabrieksgarantie. Uiteraard komt hier concurrentie bij en dan is de business compleet.

 9. zaadvrager

  Het is toch niet te geloven!
  Waar blijft de bescherming van de burger!
  Zoals jullie weten overtrekt en liegt Alberto als de beste en weet overal zijn draai aan te draaien
  Tuurlijk kan het niet door de beugel wat die sperma donor doet, maar denk is goed na, en normale vrouwen gaan naar een erkende sperma bank en kopen geen zaad via internet.
  Sorry, hoor maar als je dat als vrouw zijnde doet dan spoor je niet en vraag je om problemen!
  Maar Alberto zou Alberto niet zijn als hij weer lekker de boel gaat lopen verdraaien en de beelden zal gaan plakken en knippen om maar zijn kijkcijfers te scoren!
  Waneer wordt deze misselijk makende man nou eens eindelijk van de buis gehaald?

 10. Kim

  A) Het is niet eens zeker/duidelijk dat Asperger erfelijk is.
  B) Asperger wordt hier afgeschilderd als een erge ziekte, terwijl het dit niet is.

  Ik vraag me af of Alberto, spermakoopster, of die rechtbank zich wel heeft ingelezen. Ik vind het erg kwalijk dat Asperger zo in een kwaad daglicht wordt gezet. Het is geen akelige ziekte en ook is het iets anders dan het klassieke autisme stoornis. Meneer Stegeman moet alles weer lekker aandikken en Asperger afschilderen als een ernstige erfelijke genetische aandoening. Is het echt zo kwalijk om Asperger te verzwijgen? Ik vind van niet, want hoe zeker is het nu dat een kind überhaupt Asperger overerft van vader? Zoals de show zelf zegt Asperger KAN erfelijk zijn. Nou weet je, echt van alles KAN erfelijk zijn. Zoals iemand’s lelijkheid, of iemand’s IQ test dat niet eens de 80 haalde. Moet dat ook maar als erfelijke afwijking worden aangegeven bij spermadonatie? Of elke kanker/hersenbloeding die in de familie is voorgekomen omdat het erfelijk KAN zijn? Ik denk dat ik vanavond maar eens ga kijken naar de show en me lekker boos ga maken. Ik verwacht er niet veel goeds van.

 11. Kim

  Mijn excuses, ik kijk nu de uitzending en in de uitzending zelf zijn ze genuanceerder dan in het voorstukje. Nu geven ze inderdaad aan dat het erferlijk KAN zijn en ook leggen ze niet zozeer de nadruk op Asperger, maar op het feit dat die donor de boel bij elkaar zou liegen (dus hij zweert geen geestelijke aandoeningen of iets dergelijks te hebben). Er is heel wat meer aan de hand hier :S
  (moderators, voel je vrij deze en het vorige commentaar van mij te verwijderen)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.