Jan Smit trots op vertrouwen John de Mol

Foto: TROSJan Smit is vereerd dat John de Mol vertrouwen in hem heeft als quizmaster van een grote tv-show. De Mol vroeg Smit voor de presentatie van zijn productie Lang Leve De Tv, dat zaterdagavond in première gaat bij de TROS op Nederland 1. “Het is dé zaterdagavondshow van het komende najaar. Zoiets heb ik nog nooit gedaan. Ik voelde me vereerd dat John de Mol mij hiervoor vroeg. Het geeft mij veel rust, omdat het bevestigt dat ik als presentator word gewaardeerd“, zo vertelt Smit in TROS Kompas.

Voordat dit project speelde, was Smit nog niet zeker van zijn presenteerkwaliteiten. “Dat moet je altijd nog maar afwachten. Voor hetzelfde geld denkt een omroep: hij bakt er niks van, maar laat hem lekker aanmodderen, want hij heeft als zanger zo veel fans. Ik moet er nu op zaterdagavond echt staan als dé showmaster.

De TROS heeft met Smit in elk geval een sterk wapen in de strijd om de kijkcijfers. “ledereen kent mij. Laatst is er door C&A een onderzoek gedaan naar naamsbekendheid. In Nederland kent 97% van de mensen C&A, maar 98% blijkt Jan Smit te kennen. Dat is gek, toch? Waar ik ook loop, iedereen weet wie ik ben. Dat zeg ik niet om op te scheppen, het is gewoon een feit.

Lang Leve De Tv, waarin BN’ers als Beau van Erven Dorens, Jack Spijkerman en Patty Brard een quiz spelen over 60 jaar tv-geschiedenis, gaat zaterdag om 20.25 uur van start op Nederland 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen