John de Mol en Sanoma kopen SBS

Uitgeverij Sanoma en Talpa, het bedrijf van John de Mol, nemen SBS Nederland over. De huidige eigenaar ProSiebenSat. 1 verkoopt 67 procent van de aandelen aan Sanoma en 33 procent aan Talpa. Dat heeft Sanoma woensdag laten weten. SBS is eigenaar van de tv-zenders Net5, SBS 6 en Veronica. “Voor Talpa betekent de SBS-acquisitie in de eerste plaats drie zenders met grote naamsbekendheid erbij waarvoor wij onze formats kunnen ontwikkelen en produceren“, zegt De Mol.

De Mol is blij met de samenwerking met Sanoma, uitgever van titels als Linda en Libelle. “Het aantal denkbare combinaties met de print en online Sanoma-titels is interessant. Zowel in mijn rol van investeerder in de media-industrie als die van content-ontwikkelaar ben ik buitengewoon blij met deze unieke kans om het mes aan meerdere kanten te laten snijden. In mijn ogen is dit een typisch geval van één plus één is drie.

In België neemt Sanoma samen met Corelio en Wouter Vandenhaute & Erik Watté SBS België over. De gecombineerde waarde van de totale transactie in Nederland en België is 1,2 miljard euro.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen