Hans Andersson tijdelijk VARA-voorzitter

Geplaatst op Fri 15 Apr 2011 om 11:40

Foto: VARADe VARA heeft adviseur Hans Andersson aangesteld als interim-voorzitter. Hij is de opvolger van voorzitter Cees Korvinus, die in februari afscheid nam van de omroep. Dat heeft de VARA vrijdag laten weten. Andersson, expert op het gebied van bestuurlijke vraagstukken, is aangenomen voor een periode van zes maanden. “Hij zal met name leiding geven aan het proces van mogelijke samenwerking binnen de publieke omroep“, zegt een woordvoerder van de VARA.

Andersson verheugt zich op het komende half jaar. “Ik vind het een eer om deze functie het komende half jaar te bekleden in verband met de voor de VARA en de publieke omroep belangrijke keuzes voor de toekomst.

De interim-voorzitter gaat een parttime dienstverband aan. “Zijn salaris blijft binnen het beloningskader voor bestuurders van de publieke omroep“, aldus de VARA.

De komende zes maanden gaat de VARA op zoek naar een definitieve opvolger.
16 Reacties op “Hans Andersson tijdelijk VARA-voorzitter”


 1. Arnoud

  Benieuwd naar het uurtarief van deze bobo. Ik zet in op 375 euro ex btw. Per maand bij een volledig gedeclareerde werkweek 60.000 euro ex btw. Dat zal voor dat halfjaar dus 360.000 euro ex zijn. Gok ik. Hoop dat ik er naast zit…

 2. Piet

  @Arnoud: Het zou krankzinnig zijn als je gelijk hebt. Maar ik vrees dat je berekening aardig dicht bij de waarheid komt

 3. Tamme

  Affiniteit met de media is een pré.

 4. Michel

  @Arnoud: De interim-voorzitter gaat een parttime dienstverband aan. “Zijn salaris blijft binnen het beloningskader voor bestuurders van de publieke omroep“

  Ik ben verder ook benieuwd wie de uiteindelijke opvolger gaat worden. Ik hoop niet Patrick Lodiers!

 5. Herman

  Bij de VARA weten ze echt wel hoe ze hun zakken moeten vullen.

 6. Mark

  Hans Andersson, die schrijft toch sprookjes? :P

 7. Rick Engelkes

  Femke Halsema wordt de nieuwe directeur van de VARA.

 8. Arnoud

  @tamme: haha, ja.

 9. Lies

  @Rick Engelkes: Dat gerucht heb ik ook gehoord, maar of het waar is?

 10. Stekelbaars

  Ohohoh, wat een slechte research doen jullie weer. Andersson is 1 vd oprichtrs van het managementconsultantbureau Andersson Elffers Felix (de ouderen onder ons kennen het bureau al decennia). Hij is echter inmiddels teruggetreden als managing partner en werkt vanuit zijn eigen bureau. Scheelt weer in de overheadkosten. Hij gaat de VARA parttime voorzitten; er wordt gemeld dat zijn bezoldiging binnen de kaders voor omroepbestuurders valt. Aan affiniteit met de media en cultuur geen gebrek: hij adviseerde eerder NPS, KRO en VPRO, was bestuurslid bij Muziekpaleis Utrecht, NAi Rotterdam.

 11. NRG

  @Arnoud: Waarom exclusief BTW? Sinds wanneer wordt er over loon BTW betaald?

 12. michelle Kambert

  Slim van de VARA. De Verenigde Arbeiders Radio Amateurs zoek dus een Lenin? Ha, ha…Nationale Omroep?

 13. Pukkie

  @michelle Kambert: Liever een Lenin waarbij je algemeen ontwikkeld raakt en iedereen iets aan heeft dan een rechtse bende die er door middel van zichzelf op een voetstukplaatsen de mensen in de maling neemt, hersendode tv uitzend uitsluitend om de eigen zakken te vullen.

 14. Lies

  Mijn dochter wil weten of hij ook sprookjes gaat voorlezen…

 15. Arnoud

  @NRG: dit soort interimmers ‘verhuren’ zichzelf doorgaans via een eigen management-BV en staan niet als werknemer op de loonlijst. Derhalve wordt er btw berekend.
  @stekelbaars: dat zijn bezoldiging binnen het kader van omroepbestuurders valt, zegt al genoeg – dat zijn de grootste (legale) en overbodigste zakkenvullers.

 16. Anonymous

  De meest illegale overbodigste zakkenvullers zitten bij de co. Als ze het niet uitschreeuwen naar alle kanten kijkt er geen hond naar die opgefokte flauwekul. Roedel opgeblazen nullen dat zichzelf geweldig vindt maar niets anders kan dat ouwe meuk kopieeren en daarvoor zichzelf op de borst slaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.