Henny Huisman smeekt tv-bazen om kans

Henny Huisman baalt ervan dat hij werkloos thuis zit. Hij wil terug in de schijnwerpers. “Ik ben jaloers op Robert ten Brink! Hij is van mijn generatie en heeft wél nog de kans gekregen. Geef mij ook zo’n kans. Ze vinden mij te oud om kijkers te trekken“, zegt de presen- tator in weekblad Story. Huisman vindt het vervelend dat hij in de media moet smeken. “Ik ben zo bang dat mensen zeggen: ‘Daar heb je Henny weer met zijn gezeur.’ Ik wil niet overkomen als een verbitterde man.

De ontdekking van Joop van den Ende is teleurgesteld in Hilversum. “Het zit me gewoon dwars dat de omroepbazen niet meer bij mij aan de telefoon hangen om mij een programma aan te bieden. Ik vind mezelf te jong om nu al stil te zitten. Ik ben een televisiemaker. Ik kan niets anders.

Het laatste programma dat Huisman presenteerde was Korenslag van de EO. Die show is nu overgenomen door Marc Dik. “Ik heb het twee seizoenen met plezier en succes gepresenteerd. Ik was verbijsterd toen ik op een dag te horen kreeg dat Marc Dik mijn plaats zou innemen. Hij is één van de vaste presentatoren van de EO en omdat geen ander programma voor hem was, moest hij Korenslag van mij overnemen. Al gauw bleken de kijkers mij te missen! De kijkcijfers daalden enorm. De finale haalde nog geen 500.000 kijkers, terwijl een jaar eerder anderhalf miljoen mensen keken toen ík de finale presenteerde.

Juist die kijkcijfersdaling heeft Huisman de doorslag gegeven om niet op te geven. “Ik ben druk bezig met mijn comeback. Ik weet zeker dat het me nog een keer zal lukken. Ik zal in elk geval nog één keer gaan bewijzen dat ik ten onrechte ben afgeschreven. Mijn carrière is nog niet voorbij.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen