Myrna Goossen heeft spijt van 5 Uur Show

Foto: Rick NedersigtMyrna Goossen vindt dat ze in de jaren negentig te lang is doorgegaan met De 5 Uur Show. Ze nam de presentatie over van Catherine Keyl, maar werd na twee seizoenen ontslagen door RTL 4. “Ik heb altijd alle kansen aangegrepen om mooie programma’s te maken. Eén keer had ik dat niet moeten doen: het tweede seizoen van De 5 Uur Show. Ik had net dat stalkersdrama achter de rug en had er een tijdje tussenuit moeten gaan“, blikt de presentatrice deze week terug in KRO Magazine.

Goossen werd in de tijd van de 5 Uur Show veelvuldig gestalkt en bedreigd, waardoor ze naar eigen zeggen niet ontspannen kon zijn op televisie. “Het had een negatieve invloed op de manier waarop ik mensen benaderde. Het was niet altijd duidelijk voor de buitenwereld dat ik in die peridoe meer overleefde dan leefde. Dat heeft mij en wellicht ook anderen pijn bezorgd.

Ze had nooit door moeten gaan met werken, vindt Goossen nu. “Als ik erop terugkijk, was het ook belachelijk dat ik weer bovenaan die trap stond alsof er niets was gebeurd. Ik had mezelf de tijd moeten gunnen om alles te laten bezinken en daarna sterker terug te komen. Wat gebeurde was dat ik de show niet meer aankon. Toen was het: tot ziens Myrna. Het is jammer dat het zo is gelopen.”

Momenteel is Goossen elke werkdag te zien met KoffieMAX op Nederland 1.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen