RTL 5 wilde stoppen met Expeditie Robinson

Foto: RTLRTL 5 stond dit voorjaar op het punt om na tien jaar te stoppen met Expeditie Robinson. Dat zegt zenderbaas Remko van Westerloo in Metro. Het tv-station begon dit seizoen toch nog met een VIP- editie van de realityshow en die blijkt nu een kijkcijferhit. “We waren voornemens om Expeditie Robinson te schrappen, omdat we dachten dat de formule was uitgewerkt. Het is nieuw leven in gebla- zen met bekende Nederlanders en Vla- mingen. Het scoort weer als een tiere- lier“, zegt Van Westerloo.

Oh Oh Cherso was dit seizoen de kijkcijferhit van RTL 5. Vorige maand was de laatste aflevering te zien. “We hebben mazzel gehad met Oh Oh Cherso. Ik wist dat het goed ging scoren, maar dat het programma zo’n snaar ging raken was echt onvoorspelbaar. Het programma zette de zender als geheel op de kaart.

Met donderdag de finale van Expeditie Robinson, verliest RTL 5 weer een kijkcijferknaller. Ook So You Think You Can Dance en Benelux’ Next Top Model zijn net afgelopen. “Dat is het trieste lot van een middelgrote zender. Je weet dat je drie, vier maanden meetelt en dat het dan even afgelopen is. We hebben simpelweg geen geld om het hele jaar door eigen programma’s te maken. Het geeft niet. De kijker weet RTL 5 te vinden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen