Radio 538 bouwt voorsprong verder uit

Geplaatst op Tue 21 Dec 2010 om 10:05

Foto: Inge WiedijkRadio 538 mag zich met een marktaan- deel van 11,6 procent in de meetperiode oktober-november wederom het meest beluisterde radiostation van Nederland noemen. De zender heeft een voorsprong van 1,9 procent op 3FM, de nummer twee. “Naast een fantastische samenwerking van Evers Staat Op met The Voice of Holland, is dit het bewijs dat onze nieuwe  programmering staat als een huis. Een prachtige score om 2010 mee af te sluiten“, zegt directeur Jan- Willem Brüggenwirth.

In de afgelopen periode was Radio 538 ook de grootste stijger met een winst van 0,4 procent marktaandeel. “Radioluisterend Nederland weet Radio 538 massaal te vinden en met die koppositie gaat het station met een positief gevoel de feestdagen tegemoet“, laat de zender weten.

Uit de luistercijfers van Intomart GfK blijkt verder dat 3FM een marktaandeel heeft van 9,7 procent en dat de luister top 3 wordt afgesloten door Radio 2 met 9,6 procent marktaandeel. Op de vierde en vijfde positie staan Radio 1 (8,2 procent) en Sky Radio (7,9 procent).
12 Reacties op “Radio 538 bouwt voorsprong verder uit”


 1. Daan

  Met de TOP2000 en de kerstliedjes op Sky zal het deze maand weer anders worden.

 2. Ronald - HD

  Radio 538 heeft geprofiteerd van de terugkeer van Ruud de Wild. De 0,4% die Radio 538 groeit, is afkomstig van Q-Music. Sky Radio is wel enorm weggezakt de afgelopen jaren, ooit waren zij nog nummer 1, nu nummer 5!

  Overigens denk ik dat 538 de komende periode gaat inleveren, met dank aan de huidige herhalingen van “Evers Staat Op” met een relatief onbekende DJ, maar vooral ook door de enorme actie van Serious Request op 3FM en later de Top 2000 op Radio 2.

 3. boris

  @ronald Je berekening over Ruud de Wild raakt kant noch wal.

 4. Hans

  Reactie op Ronald – HD: Evers is ook om de haverklap weg. En vervanging tijdens Jensen is helemaal niks.

 5. Hans

  Reactie op Hans: Tijdens Evers bedoel ik.

 6. Kaj

  01. Radio 538 – 11,6 (11,2) – [10,6]
  02. Radio 3FM – 9,7 (9,4) – [9,1]
  03. Radio 2 – 9,3 (9,6) – [9,8]
  04. Radio 1 – 8,2 (7,9) – [7,3]
  05. Sky Radio – 7,9 (8,3) – [8,5]

  06. Q-music – 7,1 (7,5) – [6,8]
  07. Radio Veronica – 5,2 (5,2) – [6,1]
  08. 100%NL – 4,2 (4,2) – [4,3]
  09. Radio 5 – 3,4 (3,2) – [2,8]
  10. Radio 10 Gold – 2,6 (2,6) – [2,5]

  11. Radio 4 – 2,1 (2,0) – [1,9]
  12. Classic FM – 2,0 (1,9) – [2,0]
  13. Slam!FM – 1,8 (2,0) – [2,1]
  14. Arrow Classic Rock 1,0 (1,1) – [1,3]
  15. BNR Nieuwsradio – 0,8 (0,8) – [1,0]

  16. Arrow Jazz FM – 0,5 (0,5) – [0,3]
  17. Kink FM – 0,4 – (0,3) – [0,3]
  18. Radio 6 – 0,2 – (0,2) – [0,2]

 7. Kees

  Sky is natuurlijk ook geen radio, maar een wachtkamer of winkelmuziek- computer (met een wel heel beperkte saaie play-list). En steeds meer mensen gaan dat gelukkig inzien. Met de kerst zal het wel weer iets klimmen, maar daarna zakt het gewoon weer in en gaan mensen weer terug naar echte radio.

 8. kwikjealex

  Nou, 538 alleen het weekend nog perfect maken met bijv. Rick van Velthuizen terug te halen, want die wordt helemaal verwaarloost bij Veronica.
  Maar Ruud, Niek en Jelte zijn een perfecte combinatie voor de middag.
  Soort stoere ruige Evers staat op, dus missie middag geslaagd ?

 9. Daisy Bell

  Krijg nou wat! Dus die psychologische terreur van de Voice of Holland wordt op 538 ook voortgezet! Je snapt dus dat ik er nooit naar luister maar verbaas me wel hoe erg ze aan het rammen zijn. Oeff!! Is dàt agressief zeg! Alles bij elkaar. Logisch dat ze hoge kijkcijfers hebben. Je kan er gewoon niet meer omheen, je zal wel moeten! En de spanning er maar in houden, en maar grote sterren beloven, nouja? Groot?? Een worst voor je neus! Het hele land wordt gebrainwashed. Ze weten dat mensen beinvloed kunnen worden dus spelen ze daar handig op in en iedere werknemer doet dus aan die terror mee. Gelukkig weten we ook dat dit gedrag naar een low self esteem verwijst en dat is logisch, ik zou ook niet trots zijn op mezelf als ik de boel op deze manier zo naar mijn hand zou zetten en iedereen er voor omkopen dat ik maar scoor. EGO!!! Ik ben blij dat ik zinnig werk heb. Wat ik ook nog eens met plezier doe, tot aan mijn pensioen als mijn gezondheid dat toelaat, dat staat nu al vast. Laat ze maar lekker zwemmen in hun gemakkelijk verdiende geld, ik ben er niet jaloers op.

 10. MediaPrak

  Wat een eclatant succes voor de publieke radio. Radio 2 eventjes in een dipje, luisteraars moeten nog wennen aan de (ver)nieuw(d)e stemmen. Maar 3FM en Radio 1 in de top 4!!

  Formule Sky radio is duidelijk uitgewerkt. Verdiend een betere/verrassender programmering en wellicht live/gepresenteerde programma’s.

  Jammer dat in het overzicht de regionale publieke en commerciële zenders niet meegenomen zijn.

 11. Kees

  Dat ziet er zo uit:

  Regionale publieke omroep is nu 11.8 % en was 11.8 %
  Internet, lokaal, kortom, de overige zenders nu 5.6 % was 5.4 %
  Regionaal commercieel noemen ze E Power Radio nu 4.8 % was 5.0 %

 12. Anonymous

  Reactie op Daisy Bell: En nu wordt Amerika dus ondergekotst met dit totaal niet ter zake doende braaksel wat lekker puh nu de Amerikanen massaal op het verkeerde been gaat zetten, als ze maar bellen. De kranten, de bladen, internet, de televisie, de radio, billboards, er is geen ontkomen meer aan want ze zullen en moeten weten wat een sensatie ze missen als ze niet kijken. Dus kijken ze. Alweer een daverend succes voor de Mol. Wat een kanjer is het toch. Gaap. Wat een macht heb je toch als je bij de televisie werkt en je hoeft nieteens wat te kunnen, ja hard schreeuwen en roeptoeteren maar dat gaat ook allemaal zittend op de bank met de poten op tafel. Knap hoor.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.