De Vries na jaar research met drieluik over Mariska Mast

Foto: SBSPeter R. de Vries begint zondagavond na ruim een jaar journalistieke research en maandenlange opnamen met een drieluik over de mysterieuze dood van Mariska Mast. In de reportage zal onder meer de veelbesproken arrestatie van De Vries in Australië te zien zijn. “Eerst zou het één uitzending worden, toen twee en uiteindelijk zijn het er zelfs drie geworden, zo fascinerend is dit verhaal en zoveel nieuwe ontwikkelingen kwamen er op ons pad“, laat De Vries donderdag weten.

De 23-jarige Mariska Mast uit Hoorn kwam in 2008 om het leven tijdens een vakantie in Honduras. Justitie in Honduras beschuldigt haar duikinstructeur van moord.

Voor dit dossier reisden De Vries en zijn crew bijna letterlijk de wereld rond. “Er is twee weken lang onderzoek gedaan in Honduras, met onthullende uitkomsten. Later zette de speurtocht zich wekenlang voort in Australië, waar De Vries in Perth de al twee jaar voortvluchtige duikinstructeur Daniel Ross opspoorde. En ook werd er research gedaan in Frankrijk, België en Noord-Korea“, zegt een woordvoerster.

Ross wordt gezocht door Interpol, maar toen hij gevonden werd door De Vries, werd de misdaadjournalist aangehouden en vastgezet in de cel. “Onze arrestatie in Australië was natuurlijk bizar, maar dat gold ook voor een heleboel andere ervaringen in Honduras. We gingen op reis om antwoorden te vinden en ik durf te zeggen dat we die gevonden hebben. Er komt ook duidelijk in naar voren dat de waarheid in een papieren dossier soms een andere is dan je ter plekke waarneemt“, zegt De Vries.

De reportage, zondag om 21.30 uur op SBS 6, is volgens De Vries een bijzondere geworden. “Toen we er aan begonnen kon ik niet vermoeden dat deze zaak ons zo zou meesleuren en opslorpen. We konden het gewoon niet loslaten. We hebben tienduizenden kilometers gereisd.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen