Albert Verlinde: ‘IJzeren discipline is mijn geheim’

Foto: Reni van MarenAlbert Verlinde is naast zijn dagelijkse tv-werkzaamheden ook elke dag in de weer met zijn succesvolle theaterbedrijf V&V. De combinatie lijkt ondoenlijk, maar Verlinde houdt het al geruime tijd vol. “Nu ik begonnen ben aan mijn tiende jaar RTL Boulevard wordt het tijd om mijn geheim te verklappen“, schrijft Verlinde in zijn column in TROS Kompas. “Vaak vragen mensen mij nieuwsgierig hoe ik dat toch allemaal in vredesnaam volhoud. Het antwoord is simpel. Ik heb een ijzeren discipline.”

Verlinde leeft volgens een strak schema. “Iedere dag sta ik om zeven uur op en dan leef ik volgens een vast ochtendritme. Ik ontbijt, verzorg de beestenbende, laat de honden uit en kook intussen nog een maaltijd voor de avond voor Onno en mij. Of dat allemaal nog niet genoeg is, wil ik ook iedere dag weer dat alles in huis opgeruimd is als ik om elf uur de woning verlaat. Het aanrecht moet schoon zijn, de kranten opgeborgen en het bed opgemaakt. Het is bijna dwangmatig, maar als ik dat ’s ochtends allemaal niet doe, begint mijn dag niet lekker.

Eigenlijk is het simpel; een ijzeren discipline zorgt ervoor dat deze jongen al tien jaar lang om half zeven precies is wat het publiek van hem verwacht: lekker opgeruimd!

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen